Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Bi vzeli biorazgradljivo vrečko ali navadno

Bi vzeli biorazgradljivo vrečko ali navadno

Pozdravjeni vsi!

Prosim vas za uslugo, da mi odgovorite na dve vprašanji. Ugotavljam, da se sama gibljem v takih krogih, da so mi ene zadeve že samoumevne, v resnici pa to verjetno ni realna slika…

Bi ob nakupu npr. sadja, zelenjave, rib… vzeli biorazgradljivo vrečko (primerno za kompost) in z njo nakupljeno blago odnesli domov (namesto v navadni pvc vrečki)? DA ALI NE?

Če DA, ali bi to biorazgradljivo vrečko odvrgli na kompost oziroma med biorazgradljive odpadke? DA ali NE?

Hvala vsem

Če je brezplačna bi jo vsekakor vzela in odvrgla na kompost. Že tako za doma kupujem take vrečke za bio odpadke.
Če bi jo morala v trgovini ob nakupu sadja in zelenjave kupit, bi pa razmislila – odvisno od cene pač.

DA

NE BI JO VRGLA NA KOMPOST,KER NE VERJAMEM V NJENO SESTAVO,LAHKO LE SLEPO ZAUPAM

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

velikokrat vzamem bioraz.vrečko.vržem pa jo tja,kamor jo pač uporabim (v ene ali druge smeti).

Cena tukaj nima veze, pa recimo, da bi bile zastonj, kot so sedaj pvc vrečke…
Gre za vprašanje ali smo to sploh pripravljeni sprejeti in pravilno odvreči vrečke. Če bi namreč vpeljali v te segmente biorazgradljive vrečke in bi jih ljudje odlagali v navadne smeti, bi bilo več škode kot koristi!

Zakaj pa več škode kot koristi? A ni vseeno, kje se razgradi, samo da se? Ali lahko to malo bolj razložiš?

če bi bila ta možnost, da vzamem biorazgradljivo vrečko, potem bi jo vsekakor vzela in po uporabi bi jo odnesla na kompost oz. v kontejner za biološke odpadke.
LP

da v biorazgradljive snovi

Vzela bi cenejšo. Če pa cena nimaveze pa sigurno razgradljivo.

Na kratko povedano: če odložiš bio odpadke (kar je tudi biorazgradljiva vrečka) med navadne smeti, povzročiš samo še več toplogrednih plinov (metan). Če pa odložiš na kompost oz. med bioodpadke, nastane iz tega kompost-zemlja, ki je še kako uporabna in s tem nadaljuješ naravni ciklus.”Razgradnja” odpadkov med navadnimi smetmi in na kompostu pač ni enaka, čeprav je večina tako prepričanih…

DA, vzela bi biorazgradljivo. Imamo pred hišo posodo za bio odpadke in že sedaj kupujem posebej vrečke za bio odpadke, tako da bi v tvojem primeru bila vesela takšne vrečke, ker mi je potem ne bi bilo potrebno posebej kupovati.

Ja, bi vzela in ja, bi vrgla na kompost.

Vsekakor bio vrečka DA, kompost Da.

Živi in pusti živeti

DA

DA

Da
Da

mislim da so trenutno večji problem nerazgradljive pvc vrečke v bioloških odpadkih (ki jih je vsak tedn vsaj v našem kontejnerju) polno
in biološki odpadki v mešanih odpadkih, ki jih je še vedno veliko.
Kako boste to uspeli rešiti ne vem. Biološka razgradljiva vrečka v mešanih odpadkih se mi zdi obroben problem. Bi bila pa vsekakor dobrodošla.

Bi vzela biorazgradljivo vrečko, ki nebi romala na kompostnik, ampak v kanto za biorazgradljive stvari.
Ne maram kompostnika, ker pri sosedih vidim, kako debele podgane in miši se redijo na njihovem kompostiku, posledično pa imamo z njimi probleme vsi-z rovi zluknjan in smrdeč vrt, iztrebki povsod,na našo teraso prenešeni ostanki hrane, kjer v miru ponoči glodajo, zvečer v temi, ko greš ven na vrt vse “beži” pod nogami….Ti glodalci se namreč naselijo blizu vira hrane. Je kar grozen občutek, ko si obkrožen s to golaznijo.
Ja, to je pa druga stran ekologije in kompostnikov ali pa še huje, ko vidim pri drugih sosedih, ko mečejo ostanke hrane kar direkt na vrt na gredice ( olupki sadja, krompirja, jajčne lupine, itd), ker naj bi to bilo po njihovem “gnojilo”….Ma a tega pa ne vidijo, kako ponoči gnojila zmanjka, ko podgane in mačke vse požrejo, po vrhu pa poserjejo njihove gredice “s svojim” gnojilom. Ne maram tiste solate in zelenjave, pa naj mi jo še tako ponujajo.

No, še najraje bi videla, da bi bile v nakupovalnih centrih na voljo papirnate vrečke-te gredo v zabojnik za papir.

Po nakupih hodim pa s pleteno košaro in platnenimi pralnimi vrečkami. Že več kot 15 let…..

da
da

Mi vsaj ne bi bilo potrebno kupovat biorazgradljivih vrečk za biološke odpadke.

DA
DA
če bi bile brezplačne:)

tud jaz bi najraje papirnato vrečko. Tisto tanko plastnično sr*** naj se pa čimprej umakne – škodljivo za okolje, pa še kaj dosti not ne moreš spravit, ker se začne takoj trgat.

K je že taka tema…pohvale DM-ju! oni so že uvedli biorazgradljive vrečke, za večje nabave pa majo tud papirnate vreče. Čim več takih!

New Report

Close