Bi povedale možu…

da me je poklicala njegova mama (bila sem v kinu in telefon je brnel do onemoglosti, odšla sem ven in jo poklicala nazaj), vsa besna, rekoč, kakšna sva, kako se obnašava, “kao da mož noče dvignit telefona”, ker mu je hotela nekaj sporočiti. (verjetno je kopal otroka, pa ga ni slišal?)

Zaključila je nekako tako, da če mož kaj potrebuje, gre pa vedno najprej k njej. In res jo je par dni nazaj prosil, če bi pazila punčko, ker bi jo zaradi ponavljajočih viroz izpisala iz jasli. Pa lansko leto jo je prosil za denarno posojilo.

Pričakovala sva, da bova zaradi čuvanja otroka bolj dosegljiva zaradi njenega “teženja”, ampak a ni ta pripomba malo prehitra?
Vem, da je bila tečna, ampak če nekaj rečeš, potem tudi to misliš, ti pač v slabem trenutku izleti iz ust.
Mož bo zgrožen, če mu povem. Če mu pa ne povem, mu pa nisem lojalna. “In spet bo cela štala.”

Povej.

Pusti pri miru in se ne vmešaj. Naj mu sama pove, če je morala že tebe poklicati sredi filma. Ne obremenjuj se s tem, saj ona pretirava, če tvoj mož ni pravočasno dvignil. Če bi imela toliko kulture, bi pozneje poklicala. Kriva pa sta tudi vidva sama, ker jo obremenjujeta s svojimi prošnjami. Za otroka bi že razumela, za denarno posojilo pa … to pa je za razmisliti.

včasih je bolje, da kakšno stvar pozabiš še preden ti pride na misel, da bi jo še komu povedal. Mogoče je imela mama slab dan….jaz ne bi povedala…

Veš , včasih je kakšne stvari bolje zamolčati. Veličina človeka je tudi v tem . Zakaj razpihovat še napre , saj je mimo ali ne ?

Na mobitelu obstaja tipka: off/on (ali kakorkoli že). In to ponavadi jaz uporabim takrat, ko ne želim, da me kdo moti. Če pa telefona ne želim izklopiti, ga dam na “silent”.

Drugače pa: pusti pri miru, naj se sama zmenita. Ali pa ji drugič mirno povej, da o teh stvareh ne vidiš smisla razpravljati z njo, naj se raje pogovori s svojim sinom, ker je to njuna stvar. In on bo tudi najbolj vedel povedati, zakaj ni takoj dvignil telefona.

Pohlevnih ovčic gre veliko v eno štalco!

Nataša

Mož kopa otroka, ti pa lepo v kino, a za posodit denar je bila
dobra in za pazit otroka. Malo več strpnosti in nam bo
bolje na zemlji tej.
Možu pa vsekakor povej, saj te je samo klicala……mogoče je
v skrbeh za vaju. Tu ne vidim nič takšnega, mogoče malo preveč
samovšečnosti s tvoje strani.

Daj, ab, kakšne bedarije so to!!
“ti pa lepo v kino” – kaj ženska ne sme v kino ali kaj?? Naj bo doma sužnja možu in otroku ali kako?!

In kaj potem če je mož kopal otroka – kaj, ona naj pa zraven sedi in gleda, če pa ne, je pa slaba mama ali kaj?

Mislim, taka razmišljanja…iz katerega stoletja si?

Če gre ženska sama ven, si vzame čas zase, je že vse narobe ali kaj?!
Kar slabo mi je, ko vidim taka razmišljanja.

In taščo je ubogo prijazno revico “skrbelo”. Dejstvo je, da teži! In če nekomu posodiš denar, to ne pomeni, da ti je zdaj ta človek stoprocentno na razpolago! Če pa ona misli, da je tako, je pa to njen problem.

Kaj torej, kupiš človeka? “Ker sem ti dal denar, si zdaj moj in ti lahko težim”. Adijo s tako logiko! Tudi jaz sem si od prijateljice sposodila večjo vsoto denarja, pa to še zdaleč ni pomenilo, da sem njena last zdaj!! Da bom pa zdaj vsakič, ko bo pocingljala, skakala okoli nje! Lepo vas prosim!

Saj, to je ta primitvna logika: daš-dam; če ti pomagam, pomeni, da si mi nekaj dolžen, zdaj lahko jaz zahtevam.
In temu se reče ljubezen in “skrbnost”.

Lenčika, jaz ne bi skrivala pred možem, ravno obratno: videti je, da te stvar mori, zato je brez veze spraševati neznance na forumu, ampak deli to z možem. Pogovorita se o mami/tašči, ker stvar lahko preseže vse meje.

In ja, kot je že nekdo rekel tu: mobitel ima gumb NO, pa tudi tiho zvonenje. Če greš v kino ali kamorkoli že, pa res ni treba, da te na klic opozarja na kakršenkoli način, tudi z brnenjem ne.
Ko imaš čas zase, imaš čas zase in odklopi ostali svet, dobesedeno in preneseno.

1. v kinu mobitel izklopi (najbrž od druge polovice filma nisi imela kaj dosti)
2. povej možu, ker se ga tiče (drugače bo pa ona njemu naslednjič pod nos pomolila, da se je že s tabo zmenila vse živo, ali kaj podobnega)
3. če te spet kliče s kakimi podobnimi, ji povej, da naj se pogovori s sinom, čeprav bi jaz premislila, če bi se sploh oglasila (ne vem, v kakšnih odnosih ste sicer)
Mogoče sem malo neposredna, ampak pri takih stvareh je treba kar hitro postaviti mejo, če ne nam lahko hitro zrastejo čez glavo (vsaj jaz imam take izkušnje).
Se pa tudi strinjam z Bayo v vsem napisanem.
LP

Tašče smo na svetu samo zato, da smo tečne, če nas ne potrebujete, kada rpa nas, moramo od počaščenosti dol pasti. Tako je to.

Nestrpna si ti. Kadar mamo oz. taščo rabiš si verjetno vsa medena (posojilo, varstvo..), če pa ona nujno kliče ti je pa odveč prekiniti tvoj
“kino”. Veš kaj, bodi malo bolj strpna in prijazna do nje tudi takrat ko ona vaju rabi. Če bi vaju pa čisto pri miru pustila pa verjetno spet ne bi bilo prav……

Pogovori s eo tem z možem. ZA otroka pa čimprej poišči zasebno varstvo, da se ne bo tašča počutila izkoriščane.

Brez pripomb.

New Report

Close