Pred leti sem komaj hodil, tako me je bolelo koleno. Ko rentgen ni pokazal nič abnormalnega, začnem delati vaje za mišice. Prejšnji mesec med kolesarjenjem sem začutil, da pri vsakem obratu pedal pogačica v kolenu skoči (ne vem, kako bi drugače zapisal). Občasno pa mi je pri nerodnem gibu noge (ko sem počepnil), kot bi kost skočila iz kolena… zravnam nogo in ”skoči” nazaj. Pred parimi dnevi pa se mi je ponoči v kolenu pojavila grozovita bolečina, da sem komaj vstal iz postelje, hoditi skoraj nisem mogel brez pomoči. Sedaj sem bolniški, hladni obkladki na koleno in počasno razgibavanje…. Zdravniki itak samo protibolečinske predpisujejo, jaz pa bi rad do poletja obnovil gibalnost, da lahko začnem spet kolesariti. Bi mi kolagen v takšnem primeru pomagal? Če ja, kateri?

Ortoped in potem naprej… Imam podobne težave s koleni. Pred leti me je dala na rentgen in odslovila, da ni videti poškodb. Rentgen in mehka tkiva pa itak ne gresta skupaj. Nisem potem nadaljeval do ortopeda, pač so za enkrat bolečine znosne in se izogibam gibom kjer vem, da bo sranje….

Jaz sem ga impulzivno kupil od cemio gamsa ker me je zanimalo kaj je to po tem ko je sodelavec naročil. Nisem pričakoval čudeža (in ga tudi nisem doživel), ampak mi je pomagalo dokler sem čakal na ortopeda

Uredništvo priporoča

Ha Ha Ha. Ti impulzivni nakupi so res problematični. 🙂 Tudi jaz sem Gamsa impulzivno kupil -takoj po tem, ko so na 24 ur naredili članek cca 2-3 leti nazaj. Meni pomaga za hrbtenico, ampak moraš poleg delati še razgibalne vaje dela, ki te boli. Ne pridejo rezultati čez noč.

nimam podobnih problemov s koleni tako da težko svetujem ampak za mišice in kot preventiva so cemio v redu

Meni se zdi, da je kolagen (sploh od cemija) odličen kot preventiva in kot kurativa. Za mišice pa ne vem, ker ga že nekaj let uporabljam samo za sklepe (tako kot tudi moja žena)
lp

Osebno mislim da ti bi pomagal, ja. Ne morem si niti predstavljati čez kakšno bolečino greš ampak sočustvujem da ti je hudo… Pri nas doma uporabljamo Cemio gamsov kolagen, da nam dostavijo kar na dom tako da če se ti ne da hoditi v trgovino svetujem, da kar pri njih naročiš

Jaz bi na tvojem mestu najprej iskal vzrok. Vzrok sigurno ni ta, da imaš premalo kolagena. Če praviš, da ti koleno skače ven (predstavljam si da je to patela) pomeni, da vektor sil v kolenu ni naravnost navzgor, ampak vleče pogačino na eno stran.
Jaz imam s tem zelo veliko izkušenj, če prideš do mene ti naredim diagnostiko zastonj. Pomembno je da preikusim zadevo v gibanju in na ta način ugotovim sile v kolenu. Pri MRI in rengenu moraš biti pa pri miru. Zato ti tam lahko ugotavljajo le anomalije v tkivu.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

za tiste ki so imeli kemijo cvek. kako ti lahko kolage pomaga če ni človeški. še drugače, kako ti lahko pomaga goveja kri, če rabiš transfuzijo.

New Report

Close