Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bezgavke

bezgavke

Spoštovani!

Prosim vas za mnenje: namreč, že dalj časa (od poletja ali še prej) opažam povečane in boleče bezgalke pod brado in na levi strani vratu (na desni nikoli). Ta bezgavka na levi strani vratu je konstantno povečana za pol do enega prsta. V tem času sem bila večkrat pri zdravnici, pregledali so mi kri iz prsta, vse je bilo uredu. Pred 3 tedni sem prebolela virozo, od takrat me še vedno boli grlo. Že od vedno kar pomnim pa ves čas smrkam – ne vem, a gre za alergije ali za nek kroničen prehlad. Tudi drugače imam bolj slabo odpornost, prime se me vsak virus. Naj tudi povem, da imam konstantno temperaturo 36.9, zelo pogosto pa do 37.3. Bila sem tudi že na infekcijski, kjer je bilo ugotovljeno, da je vse nekje v zgornjih mejah normale. Pred leti so sumili na okužbo z klamidijo pneumonijo ali z borelijo (boleči otekli sklepi, povišana temperatura…). Zdravili so me z antibiotiki in stvari so se nekako umirile oz. niso se slabšale. Ali je vse to v kakšni zvezi?

Torej zanima me, ali je mogoče, da so boleče in povečane bezgavke le posledica bolj ali manj stalno pekočega žrela in smrkanja? Ali je normalno, da imaš te prehladne znake bolj ali manj ves čas?

Vnapej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Smeja

Spoštovani!

Lahko so posledica ponavljajočih okužb. Bolj alarmantna bi bila rast ene bezgavke, ali številne bezgavek vespovsod po telesu.

Da vas ne bo stalno vznemirjal ta črv, prosite vašega zdravnika, da vas napoti na Onkološki inštitut, kjer vam bodo omenjeno bezgavko punktirali in razpršili dvome o tem, kaj je vzrok az povečane bezgavke.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Oprostite, da vas spet nadljegujem, vendar še nisem uspela priti do moje zdravnice in vse kaže, da še nekaj časa ne bom.

Okrog novega leta sem imela poškodbo leve rame, ki se nikakor ni hotela sanirati. Septembra sem imela UZ, kjer so ugotovili vnetje ovojnic treh tetiv v ramenskem sklepu. Boli me tudi vrat. Sedaj pa sem začela razmišljati, ali je mogoče, da imam te bezgavke povečane zaradi tega vnetja? Ugotavljam namreč, da me malo boli tudi bezgavka pod levo pazduho.

In pa še, v kolikšnem času po preboleli virozi ali vnetju ipd. se bezgavke normalno vrnejo v netipno stanje?

Najlepša hvala za vašo prijaznost in potrpežljivost!!!

Smeja

Spoštovani!

Povečane bezgavke skoraj zagotovo niso posledica vnetja kit. Navadno k povečanju prispevajo predvsem vnetja, manjše praske lai gnojenje na koži, saj jih pogosto niti ne vzamemo v obzir. Globlje rane pa so navadno tudi za nas precej omejujoče in jih prej opazimo. Verjetno lahko počakate kak mesec in pol po virozi in se nato odločite za preiskave, ki sem jih že omenil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close