Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Beta po ivf

Beta po ivf

Pozdravljene

Zanima me ali je katera imela podobno zgodbo kot jaz po 6 ivf postopku, prenos dveh 8 celicnih zarodkov 3 dan, krvi test 15 dan po prenosu en dan prej delala doma 3 razlicne teste vsak pokazal zelo rahlo crtico koncno veselje naslednji dan krvni test  zdravnica klice in rece da je beta zelo nizka 27 in me je vprasla ce krvavim. Ne krvavim pocutim se okej obcasna slabost zize napete rahlo bolece. Čez en tedn ponovim krvni test ce ne zacnem krvavet ali je katera imala podobno izkusnjo in da se je vseeno nosecnost lepo iztekla?

Hvala in lep pozdrav

 

Jaz sem imela pri enem izmed prenosov beto 30, končalo se je z izvenmaternično nosečnostjo. Sama sem naredila napako in nisem šla na ponoven odzvem krvi, ker sem dobila M in sem mislila, da to pomeni, da sem imela biokemično. Naj te redno spremljajo pa bo “vse ok”.

Če se nosečnost normalno razvija, se vrednost hormona beta HCG podvoji na 2 dni. Test nosečnosti po postopkih umetne oploditve se opravi vedno, tudi če pride do krvavitve. Krvavitev iz maternice pogosto spremlja tudi izvenmaternično nosečnost, pri kateri pa je test nosečnosti ravno tako pozitiven. Nizke vrednosti beta HCG, pa vseeno pozitivne, pogosto napovedujejo biokemično nosečnost (BKN), ki jo uvrščano v skupino zgodnjih spontanih splavov.

mag. Mili Lomšek Vidmar, dr. med., spec. gin. in porod.

Ginekologija Ljubljana *** Informacije in naročanje na pregled na T: 041 622 342 ali E: [email protected] ***

New Report

Close