Spoštovani!
Ponovno se obračam k vam po nasvet.
Bila sem 3. v IVF postopku in beta HCG je bil 15. dan po ET 329. Na GK so rekli, da je v redu, zaradi slabih izkušenj in bolečin kot pri PMS- ju pa sem šla danes, 17. dan, v Adrialab, da mi ponovno izmerijo raven hormona, ki je 399. Kaj mi svetujete? Da grem jutri nazaj na GK? Kaj lahko takšno naraščanje hormona prinese?
Imam endometriozo, v 1. postopku sem imela IMN, v drugem je šlo za biokemično nosečnost. Raven hormona na 15. dan je bila 50.

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Pozdrav

F

Spoštovani,

načeloma se vrednosti ßhCG pri zdravi nosečnosti na največ 3 dni podvajajo, vendar to velja le za isti laboratorij, torej vrednosti na GK in Adrialab niso neposredno primerljive. Za zdaj torej lahko priporočim le to, da se oglasite na GK, kot so vas normalno naročili, če vas niso pa se oglasite pri svojem ginekologu po dogovoru.


V tretje se je torej pri meni nekaj začelo dogajati, a ni ratalo. To je bilo prejšnji mesec, tore oktobra. Ali mi predlagate, naj poizkusim z zamrznjenim zarodkom, ki ga imam takoj v mesecu decembru, to je torej po prvi moji redni menstruaciji, ki jo pričakujem konec novembra ali naj malce počakam, da si telo odpočije? Ali je kje napisano, da je večja verjetnost da se zarodek prime po neuspelem IVF ET postopku, ko so v telesu verjetno še prisotni določeni hormoni, ali le ti nimajo nikakršnega vpliva na uspešnost postopka z zamrznjenčkom? Zaradi same psihe se namreč odločam da bi ponovno poizkusila v mesecu februarju, razen če ni morda povečana verjetnost za uspešnost postopka v bližnji prihodnosti?
Pa še to:
Ali je morda večja verjetnost, da se je pri meni začelo nekaj dogajati, ker so mi v tokratnem postopku IVF ET vstavili samo en zarodek in sicer s semensko tekočino, ki baje povečuje verjetnost zanositve, oz. naj bi bil ta postopek uspešen v 40% primerov?
Moja beta HCG je bila 40,3,ko sem dan za tem dobila M. V GK mi niso nič rekli, da moram priti na ponoven pregled, da prekontrolirajo ali je ta padla na 0. Je to potrebno ali se je telo samo očistilo med M? Sem namreč prvič v tej situaciji in zato vprašam.
Najlepša hvala za odgovore, ki mi veliko pomenijo prav tako pa za vašo dobro voljo in čas, ki ste mi ga nemenili.
lp, škorpijonka

Spoštovani,

mislim, da je za nosečnost in njeno načrtovanje modro biti v kolikor je le mogoče dobri psihofizični kondiciji. da bi bil uspeh vstavitve zamrznjenih zarodkov po IVF boljši kot kasneje pa ni logično.
Če ßhCG pada hitro in konstantno ali kadar je zelo nizek, ko bi moral biti že mnogo višji, ni treba kontrolirati do “ničle”. Zadostuje celo test nosečnosti iz urina po 2 – 3 tednih.


New Report

Close