Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje beta cold

beta cold

Pozdravljeni. Imam vprašanja,jeseni gre otrok v vrtec.
1.po 6-mesečnem jemanju beta cold junior pastil,koliko casa mora biti pavza,da jih lahko otrok zacne spet jemati?
2.koliko casa po koncu jemanja naj bi bil se viden ucinek teh betaglukanov?
3. Dajala bi mu betacold,probiotik in pa camu camu ali kaksen drug c vitamin. Katerega svetujete in ali bi bila omenjena kombinacija prevec?

Lp

Spoštovani,

V nekaterih obdobjih je pomembno, da poskušamo čim bolj okrepiti otrokov imunski sistem. Predvsem je to pomembno v času sezone gripe in prehladov, v času vstopa otroka v vrtec ali šolo ter v drugih, za otroka bolj ali manj stresnih situacijah. V prvi vrsti moramo poskrbeti, da bo telo dovolj zdravo in močno, da se bo lahko samo branilo pred neželenimi bakterijami in virusi. Najpomembneje je, da otrok uživa zdravo in raznovrstno prehrano ter pije zadostne količine tekočine. Otrok naj uživa čim več hrane, ki je bogata z vitamini A, C in E ter s kalcijem, železom in cinkom. Poleg prehrane je pomembno še, da otrok čim več časa preživi na svežem zraku, se dovolj giblje in zabava, ima na voljo zadostno količino spanja in počitka.

Šele ko otroku poskušamo zagotoviti vse našteto in le-to ni dovolj, je priporočljivo poseči po zdravilih ali prehranskih dopolnilih za zvečanje imunske odpornosti. Poleg vitaminsko-mineralnih pripravkov lahko pri otrocih s pogostimi prehladnimi obolenji kot dodatek uravnoteženi in raznovrstni prehrani svetujemo uživanje različnih pripravkov, kot so na primer ameriški slamnik, betaglukani, probiotiki,… Za navedene sestavine zdravil oz. prehranskih dopolnil je ugotovljeno, da ugodno delujejo na krepitev imunskega sistema.

Konkretno, pri uporabi Wellmune WGP beta glukanov ni časovnih omejitev. Tukaj ni potrebna nikakršna prekinitev jemanja in čas jemanja ni omejen. Priporočeno dnevno dozo otrok lahko brez težav uživa daljše obdobje. Kljub temu pa se običajno beta glukane uporablja 2-3 x letno, navadno v obliki 20-30 dnevne kure. Najpogosteje je to seveda jeseni in spomladi. Za samo okrepitev imunskega sistema seveda lahko dodajate tudi probiotike in C vitamin, slednjega bi sicer bolj priporočal, da se zaužije v obliki svežega sadja in zelenjave.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close