Pozdravljeni, sem odvisen od benzodiazepinov, sel sem 9 krat gor in dol iz njih, vsaka naslednja kriza je hujša in totalno so nehali delovati saj me doktorji nikoli niso pustili da bi imel kakšno korist od njih ter bi občutil njihovo delovanje dve leti so delali z mano v eni bolnici gor na njih v drugi dol. imam hudo krizo, svojih mozganov in telesa sploh ne čutim, ne znam več pisat, ne morem koordinirat mišic, spati, občutek imam kot da so se mi možgani izklopili, ne znam govoriti, naj povem da zame benzoti niso niti imeli časa delovati, v eni psihiatrični bolnici so me vzeli dol iz njih v drugi so me dali gor nazaj, moja kriza je vsaki dan hujša zdaj sem 7 dni brez ampak postajam vsak dan bolj dementen, sploh se ne spomnim več stvari it svoje življenja kot da ki je nekdo zbrisal dolgoročni spomin in sem izginil, ne morem razmišljati saj mi mozgani skoraj ne delujejo, decembra do ke dali nazaj na pomirjevala ampak niso pomagala, strah me je da umiram, ze od decembra imam obcutek da se mi mozgani sesedajo v glavi, čutim pritisk ki mi celo telo in možgane tišči k tlom, ze od decembra ne spi kljub temu da sem sel nazaj na pomirjevala in jih zniževal 6 mesecev, tolk je hudo da razmišljam da bi se ubil, ker imam občutek da nikoli nebom boljše, nisem se sam naredil odvisnega doktorji so me, ko sem prosil ne več pomirjeval ker je ze prejšnja kriza bila tolk huda sem jih vseeno dobil. Obrnil sem se na vas ker me zanima ce se bodo možgani prebudili nazaj in funkcirali zopet normalno? Ali sem si uničil možgane in imam Creutzfeldt Jakobovo bolezen in umiram?

Pozdravljeni,

Creutzfeldt-jakob bolezen se ne dobi zaradi benzodiazepinov. Odvajanje od BZO je včasih res dolgotrajno in mukotrpno, ampak je edina pot. Običajno je, da zloraba pa tudi odvajanje od BZO provzroča različne motnje spomina, kot so “luknje v spominu”, ko se ne spomnemo določenih dogodkov, psihomotorična upočasnjenost in zmedenost, neodločnost. Vsi ti simptomi so podobni demenci, ampak so v obdobju odvajanja od BZO zelo pogosti in niso znak demence. Koliko časa potrebujejo možgani, da se opomorejo od zlorabe je različno in je odvisno od trajanja bolezni, odmerkov in tudi genetike posameznika. Pogosto so potrebni meseci, da oseba povrne prejšnjo raven funkcioniranja.
Za zdravljenje odvisnosti se obrnite na Enoto za zdravljenje odvisnosti od alkohola Psihiatrične klinike LJubljana ali podobno ustanovo ki se specifično ukvarja z odvajanjem od alkohola in tablet.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close