Pozdravljeni, sem odvisen od benzodiazepinov, sel sem 9 krat gor in dol iz njih, vsaka naslednja kriza je hujša in totalno so nehali delovati saj me doktorji nikoli niso pustili da bi imel kakšno korist od njih ter bi občutil njihovo delovanje dve leti so delali z mano v eni bolnici gor na njih v drugi dol. imam hudo krizo, svojih mozganov in telesa sploh ne čutim, ne znam več pisat, ne morem koordinirat mišic, spati, občutek imam kot da so se mi možgani izklopili, ne znam govoriti, naj povem da zame benzoti niso niti imeli časa delovati, v eni psihiatrični bolnici so me vzeli dol iz njih v drugi so me dali gor nazaj, moja kriza je vsaki dan hujša zdaj sem 7 dni brez ampak postajam vsak dan bolj dementen, sploh se ne spomnim več stvari it svoje življenja kot da ki je nekdo zbrisal dolgoročni spomin in sem izginil, ne morem razmišljati saj mi mozgani skoraj ne delujejo, decembra do ke dali nazaj na pomirjevala ampak niso pomagala, strah me je da umiram, ze od decembra imam obcutek da se mi mozgani sesedajo v glavi, čutim pritisk ki mi celo telo in možgane tišči k tlom, ze od decembra ne spi kljub temu da sem sel nazaj na pomirjevala in jih zniževal 6 mesecev, tolk je hudo da razmišljam da bi se ubil, ker imam občutek da nikoli nebom boljše, nisem se sam naredil odvisnega doktorji so me, ko sem prosil ne več pomirjeval ker je ze prejšnja kriza bila tolk huda sem jih vseeno dobil. Obrnil sem se na vas ker me zanima ce se bodo možgani prebudili nazaj in funkcirali zopet normalno? Ali sem si uničil možgane in imam Creutzfeldt Jakobovo bolezen in umiram?

Nisem zdravnik, ampak noben ne bo večno živel. Vem da vas te ne bo pomirilo ampak, če mate abstinenčo krizo od BZO Vam priporočam, da si znižujete terapijo postopoma, ker lahko dobite epileptični napad. Znaki kot so pa ‘manjko’ spomina, nespečnost in samomorilne misli so pa posledica od bzo in tudi verjetno vam niso kar tako napisal velike odmerke pomirjeval. Boste mogli rešiti problem zakaj ste sploh pristali na tabletih pred tem pa znižajte do minimuma oz nehajte jemati tablete ker bzo so za nekaj tednov da se jih jemlje potem pa konec… se navadiš ne pomaga več. Ne priporočam vam, da jih kupujete na črnem trgu amapak brez tudi ne morete biti. Rešite se tablet in potem boste mogoče videli zakaj ste jih potrebovali.
Veliko zdravja 🙂

Kot sem ze napisal, zmanjseval sem jih postopoma in to ni pomagalo, ker sem bil 10x gor in dol iz njih, jaz vem da benzoti niso za dolgoročno uporabo, imel sem nespečnost in anksioznost ki sta bili posledica pitja prekomernim količin alkohola, zdravniki so me dajali gor iz dol iz benzotov kot da sem poskusni zajček moji mozgani so totalno skurjeni, ko bi me vsaj pustili na eni dozi nekaj casa pa bi se ko bi se želel sel odvajat ne raje so me dali v eni bolnici za par mesecev gor v drugi dol in to se je dogajalo dve leti, nisem niti casa imel priti ven iz abstinenčne krize ze sem bil nazaj gor.

Ja veliko napak naredijo tudi zdravniki z različnimi pristopi zdravljenja,a žal na koncu pa trpijo pacienti !😊
Janez

Lahko rečem samo,kruto.