Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Benegast Dimexanol

Benegast Dimexanol

Spoštovani,
Imam sindrom razdražljivega črevesja, kjer prevladuje driska. Zasledila sem za zdravilo Benegast Dimexanol (šumeče tablete), in me zanima če se tablete lahko jemlje dalj časa, ter kakšni so morebitni stranski učinki?
Lep pozdrav

Spoštovani,

Dimexanol je namenjen osebam, ki trpijo zaradi akutne in kronične driske. Driska je pogosta in neprijetna prebavna motnja, ki jo lahko spremljajo trebušni krči in občutek slabosti. Driska lahko povzroči dehidracijo in oslabelo telo.
Dimexanol zaustavi akutno in kronično drisko. Zahvaljujoč Morilyte, nase veže snovi, ki povzročajo drisko in tako zaustavi njihovo delovanje, hkrati pa pomaga pri rehidraciji in tako omogoča hitro okrevanje.
Dimexanol vsebuje Morilyte, ki je sestavljen iz užitne naravne gline (diosmektit) z dodanimi elektroliti. Skupaj tvorijo zaščitno plast na črevesni sluznici – le-ta veže snovi, ki povzročajo drisko in prepreči nadaljne širjenje okužbe. Aktivna sestavina obenem podpira rehidracijo s sproščanjem elektrolitov in s tem nadomešča izgubljeno vodo in soli. Tablete vsebujejo tudi dekstrozo, citronsko kislino, kalcijev karbonat, natrijev klorid, kalcijev bikarbonat, natrijev hidrogenkarbonat, aromo pomaranče in grenivke, aspartam in kalijev acesulfam.
Pripravek se lahko uporablja tudi za zaustavljanje kroničnih težav. Ne uporabljajte ga, če ste na dieti brez soli, če imate fenilketonurijo ali težave z ledvicami ali če ste alergični na katero od sestavin. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Prevelik odmerek lahko povzroči zaprtje. V tem primeru prenehajte z jemanjem tablet.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close