Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Beloderm v nosečnosti

Beloderm v nosečnosti

Pozdravljeni. Noseča sem 21t+4 danes sem bila pri osebni zdravnici zaradi kože na obrazu ki se mi lušči in zelo srbi. Dala mi je dermalno raztopino Beloderm. Malo me je šokiralo saj ima zelo agresiven vonj zanima me če lahko to sploh uporabljam med nosečnostjo ali bi bilo najbolje še počakat do poroda. Najlepša hvala za odgovor 🙂

Spoštovani,
hm? Beloderm je sicer kortikosteroid, ki pa nima vonja, zato ne vem kakšno zvezo ima opažen agresiven vonj z učinkovino v mazilu. Vsekakor se lahko le odločite ali boste raje trpeli spremembo na koži ali pa upobaljali mazilo, ki po učinkovini sodeč pomirja vnetni odziv in srbečico. Se pa kratek čas, npr. 2 do 3 tedne in na relativno majhni površini Beloderm sme uporabljati tudi v nosečnosti.


Pozdravljeni,

sem v 17tednu nosecnosti (28let), nosecnost za sedaj poteka vredu (IVF zamrznjenček).

pred 2 dnevi sem se mocno opekla z vrelim/gorečim oljem (kapljicno cel obraz, nekaj kapljic po vratu rokah). Mehurjev skoraj da ni so le temno rjave rane.

Takoj po nesreči sem šla do zdravnika ki mi je kljub nosecnosti predpisal Dermazin (namazala sem se 2x) in pa po priporočilu odlične detmatologinje tudi kortikosteroidno kremo Beloderm (ker gre za obraz). Beloderm sem nanesla 2x relativno tanek sloj le po obrazu.

Glede na nosečnost me zanima ali bi bilo bolje da vsaj z Beloderm preneham?
ne mažem se po “odprtih ranah” in predrtih mehurjih.

Spoštovani,

če površina opekline ni velika, bi Beloderma na obrazu raje ne uporabljal, če že pa ne dalj kot 3 dni. Pa ni problem nosečnost, ampak učinek tega kortikosteroidnega mazila na kožo obraza: atrofija. Še najbolje bo se nekaj časa ne podajat na sonce, sicer pa le paziti, da se rane ne okužijo in da se morebitne kraste same odluščijo.


New Report

Close