Beljenje zob!

Spoštovana dr. Šenk Erpič!

Slišala sem za metodo beljenja zob, katero opravljajo nekje v lj. z laserjem. Poseg je sicer dražji, okoli 150000 sit, zobje pa se pobelijo nato za štiri stopnje. Predstavitev tega beljenja je bila v reviji Viva. Kaj menite o tem beljenju in ali je to res, pa koliko je škodljivo?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

LP Neja

Spoštovana Neja,

žal vam ne morem dati odgovora. Članka nisem prebrala, prav tako ga nisem našla nikjer na medmrežju (tega iz revije VIVA, da ne bo pomote).
Sama nisem za beljenje zob, ker menim, da sklenino, ki jo belimo, tako ali drugače okvarimo.
Kaj več pa pa kot že rečeno ne morem napisati.

Spoštovani!

O beljenju zob je bil članek v reviji VIva, sem si ga tudi iztrgala. Zobe belijo v center za beljenje zob dr.Kovačič, Kogovškova 1, 1000 Ljubljana, tel. 041513000.
Internetni naslov je http://www.beljenjezob.com.

Osebno sem poklicala na to številko in so mi seveda zagotovili, da laserski poseg ne škoduje, da lahko vprašam kateregakoli stomatologa. Veste pa kako je to, če je človek laik. Lahko zagotovijo karkoli potem pa bodo rekli, da pač ups.

Zelo bi vam bila hvaležna, če še vi pogledate in poveste svoje mnenje. To naj bi bilo tako kot v Ameriki, ko imajo vsi igralci biserno bele zobe. To naj bi bila ta metoda.

Se najlepše zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav Sara

Spoštovana Sara,

pogledala sem na omenjeni naslov pa so tak samo povezave na elektronski naslov dr. Kovačiča.
Beljenja z laserjem ne poznam oz. se nanj ne spoznam. Sama menim, da mora priti do sprememb v strukturi zoba, da se mu lahko spremeni barva. Poleg tega pa tudi ta način ni dokončen in ga je potrebno obnavljati na nekaj let.
Veste, o beljenju jaz nimam ravno dobrega mnenja. Nekaj drugega je barvanje las, kjer se las sicer tudi uničuje, pa nam čez čas zraste nov. Zobe pa imamo samo ene (no, dve garnituri, ampak eno nas je večina tukaj prisotnih že oddala) in če jih napadamo z raznimi preparati ali pa svetlobnimi valovi, jim nič ne koristimo. Poleg tega pa se ponavadi barva zob kar dobro ujema z barvo naše polti in kakšna odstopanja včasih prav hecno izgledajo. Razmislite, odločitev je na koncu vedno vaša, jaz sem kar zadovoljna s svojimi zobmi.

New Report

Close