Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Beljenje, prevleke, cena

Beljenje, prevleke, cena

Lepo pozdravljeni.
Zobe imam dokaj zdrave in ravne. Moti me le močna obarvanost sklenine. Sicer ne kadim in ne pijem kave, vendar imam zobe zelo obarvane. Sklenina je na nekaj mestih skoraj prozorna, drugje rumenkasta, drugje spet bela, da izgleda, kot da bi imela zobe zelo umazane. V zadnjem času opažam tudi večjo občutljivost zob na vroče/mrzlo.
Zanima me, kakšni so lahko posegi, primerni zame, beljenje v primeru občutljivih zob verjetno odpade, kaj pa možnost prevlek? Kakšen je sploh postopek, kako trajna rešitev je to in predvsem, kakšne so okvirno cene?

Hvala za odgovor.

Spoštovana sammy82,

predvsem vam svetujem posvet z zobozdravnikom, ki bo po pregledu lahko povedal, ali je takšna obarvanost zob, ki jo opisujete, povsem normalna, ali gre res za nenavadno zabarvanost zob. Namreč, barve, ki jih opisujete, so povsem pričakovane – ob dlesni so zobje bolj rumenkasti, nato pa proti girznemu robu postajajo svetlejši, na griznemu robu pa so lahko povsem prozorni oz. transparentni.
Beljenje jaz osebno ne svetujem. Če so zobje povsem zdravi, pa so tudi vse protetične rešitve (vsaj zame) slaba možnost, ker vedno z brušenjem “poškodujemo” sklenino in naredimo stanje nereverzibilno- kar pomeni, da je odločitev dokončna in zobje nikoli več ne bodo “celota”.
Prevleke so tudi sicer bolj skrajna možnost, prej pridejo v poštev luske, ki pokrijejo zgolj sprednjo ploskev zob. Finančno gre za precejšen zalogaj, saj je potrebno narediti kar veliko lusk, če hočemo “spremeniti” barvo vsem zobem, ki se vidijo pri govoru oz. nasmehu.

New Report

Close