Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina beljakovine, glukoza

beljakovine, glukoza

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede beljakovin in glukoze v urinu oz. telesu. kupila sem lističe za merjanje pH, na katerem se da odčitati tudi vrednosti beljakovin in glukoze v urinu. Opisi glede normalnih vrenosti so skopi in se žal ne znajdem.
Glede na to, da naj bi bil pH telesa med 7 in 7,5, ne vem koliko naj bi zdrav človek imel normalno vednost beljakovin in glukoze.
Označbe za odčitanje merjenega urina:
GLUKOZA: od 1+ 50mg/dl 2,8mmol/L do 4+1000mg/dL 55mmol/L, na škatlici je tudi en kvadratek z označbo normal ( ali to potem pomeni, da če se ne obarva normal kvadratek, je vrednost višja od 1+ in to ni dobro; kaj v takem primeru?)
BELJAKOVINE: kvadratek z neg. oznako in od 1+ do 3+ mg/L vrednosti

Mislim, da moram potem gledati , da se kvadratki obarvajo negativno oz. normal potem je to ok. Če pa se obarva na vrednosti od 1+ naprej, pa je potrebno že kaj storiti. In kaj?
Ali prav razumem sistem?

Kako ravnati kadar imamo povišane proteine in glukozo?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in vam želim čim več zdravih ljudi in čimmanj stersnega dela v prihodnjih dneh.

LP

Silvija

Spoštovani!

Merjenje glukoze v urinu in proteinov pri zdravih je popolnoma nepotrebno.

Pri povišanih vrednostih je treba k zdravniku, da v krvi preveri vrednosti krvnega sladkorja oz. parametrov, ki kažejo na to, kako delajo ledvice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close