Najdi forum

Ali ima mogoče kdo gospodinjske aparate BEKO. Zadovoljstvo, izkušnje

Živjo !

Takole ti povem. Delal sem v Gorenju nekaj časa in smo seveda testirali tudi druge aparate v laboratoriju poleg naših. Naj ti povem, da se je BEKO najslabše odrezal med vsemi. Največ izkušenj imam z njihovimi pralnimi stroji sicer. Kar se tiče pralnih strojev so resnično slabi-slabe karakteristike res. Najbolje pa se je odrezala znamka AG trenutno(nemška), kateri sledi Elektrolux(švedska). Mi smo nažalost še vedno nekje v sredini, čeprav uporabljamo visoko tehnologijo, imajo naši pralni stroji dosti pomanjkljivosti.
BEKO je resda poceni v primerjavi z drugimi, ampak mislim da v tem primeru resnično drži pregovor ‘malo para malo muzike’.

lp

Kaj pa aparati za kuhinjo (pečica, steklokeramična plošča, hladilnik,pomivalni stroj,…)

Bom malo povprašal kolege in ti v najkrajšem možnem roku odgovorim.

Imam tri leta star pomivalni stroj ter dve leti staro zamrzovalno omaro.
Moram reči, da sem zelo zadovoljna. Pomivalca sem imela prej Gorenje, pa ni bila nikoli tako lepo pomita posoda kot sedaj. Tudi omara je v redu, lepo tesni, srež se ne nabira preveč (kljub temu, da precej odpiramo vrata).

Mucica, kakšni pomivalni stroj od gorenja ste imeli prej jaz nevem. Imamo pa povsem novo tehnologijo sedaj za pomivalne stroje, ki pa jo BEKO zagotovo ne, čeprav se tebi drugače zdi.
Iz laboratorija gorenje se mi kar smejijo ko jih vprašam o aparatih BEKO. Mislijo da sem iz lune padel. Tudi če si ti zadovoljan kot praviš, je čist OK. Vedeti pa moraš da ti aparati celo po ekonomičnosti ne sodijo niti v sredino kot piše v njihovih testiranjih.
Sicer pa vsak naj tza svoj denar kupi kar hoče.

Bosti911, svetujem da raje vzameš katero koli drugo znamko, četudi ne gorenje če nočeš, ampak BEKO je s*anje. Ti ne želim nič slabega res. To je bofl roba.

Trust, saj sem se odločil, da vse kupim od gorenja, razen pomivalnega stroja in oklevam pri kombiniranem hladilnikku, saj je na predalih v zmrzovalniku trda plastika ki poka (izkušnje doma iz nove zmrzovalne omare).
Pri pomivalcih pa verjetno misliš, da vzamem ta dragega, saj naj bi bil Boschov.

Res je ja pri hladilnikih plastika nekoliko poka, je precej trda drugače.

Vzemi Bosch, ali pa recimo Elektrolux-ov ESI 6221 X z povsem novim elektronskim upravljanjem ter energijskim razredom A in učinkovitost pomivajna tudi A seveda. Stane mislim da pri nas okoli 130 ali 134 tisoč, je pa kvalitet res.
Sigurno ga dobiš v vseh večjih trgovinah z belo tehniko. Splača se ga pogledat.

LP

Aja, pa še to, ta Elektroluxov ima porabo vode komaj 15l, medtem ko se drugi konkurenti gibljejo z porabo 18l. No ja, pri enem pranju se to res niti ne pozna, ampak na daljši rok….

No, moj Gorenjev pomivalec je bil letnik 1990, seveda verjamem, da je šla tehnologija v tem času res z velikimi koraki naprej.

Beko porabi 15 l vode in 1,05kW za eno pranje, kar je primerljivo z ostalimi. Res ni “špica” firma, samo za nekoga, ki pač gleda na vsak tolar je čisto v redu. Verjetno ima vsak od nas z kakšno znamko slabe izkušnje, pa naj bo to boljša ali leva firma.

Jaz sem delal v Gorenju in ti povem da je BEKO še celo precenjen. Tko kot so se pa ti njihovi izdelki na testirajnu slabo obnesli se ni še nobena znamka. Pa se v Gorenju testira roba od klinčevega midle easta do kvazi bazi nevem česa še….

pozdravljen trust, tudi mene zanima kateri vgradni kombiniran hladilnik je OK in na kaj naj pazim, torej kaj priporočaš

našla sem smega znižanega iz 106.000,00 na 53 .000,00 , višine 177 in energisjki razred C, zamzovalni del ima 3 predale (model CR 306 SE) z dvema kompresorjema

ali je to OK ali naj vzamem kaj drugega, seveda bi imela hladilnik z 0 cono in no frost sistem ampak so po 300.000,00 tisoč

kje se nahaja smeg v primerjavi gorenje, bosch,…

lp

alenka

Ni čudno, da je znižan, saj hladilnik z ER C po mojem že težko dobiš. Sama sem lani dobila Simensa z 0 cono, no frost, 2 m visok in tremi zamrzovalnimi predali spodaj in še en pladenj za led. Stal je 170.000 SIT pa jih na žalost nimajo več, ker bi ga sestra tudi kupila. Zdaj imajo izvedbo v rostfreju, ki je 100 K dražja. Tega pa ne mara, ker se gor vsak prst pozna.

Nulta cona je super, meso ostane neoporečno kar nekaj dni dalj.

Takega, kot si ga ti opisala ima pa Bosch višine okoli 170 cm, stane pa nekaj pod 200K.

Pozdravljena alenka !

Najprej oprosti za tako pozen odgovor, ker nisem imel časa zadnjih nekaj dni.

Odgovoril ti bom najprej na zadnje vprašanje, kje se nahaja smeg med BOSCH in gorenje. Ena izmed lastnosti BOSCH-evih hladilno-zmrzovalnih naprav je ta, da imajo sedaj že vsi serijsko antibakterijsko notranjost. Gorenje tega nima. Ponudba BOSCH-a je daleč večja od Gorenja.
Za BOSCH je tudi značilno da imajo večje shranjevanje pri izpadu el. energije.

Aha, se pravi zanima te vgradni hladnik višine do 180cm, z tremi zmrzovalnimi predali…
Lahko ti priporočam model KIM 30441, je pa približno 100 jurjev dražji od tega ki si ga ti napisala. Mislim da se njegova cena na našem trgu giblje okoli 175.000SIT.
Je pa seveda energijski razred A, letna poraba komaj 307kWh.

hvala

sedaj se že odločam za AEG hladilnik, ki ima no frost in stane cca 200 jurčkov, upam, da se bo obrestovalo

lp

Iz prve roke lahko primerjam pralni stroj Gorenje in Beko nižjega cenovnega razreda. Gorenjev (oznake ne vem) je stal okrog 400 eur. Ima samo 400 obratov, razred ožemanja c, tako da mora mami po vsakem pranju dodatno uporabiti še program splahovanja, drugače je perilo še čisto mastno od praška. Sama sem za 300 eur kupila Beko pralni stroj. Obrate lahko nastavljaš od 400 do 1000. Učinek pranja je v primerjavi z Gorenjem vsaj enkrat boljši. Po pranju je perilo čisto in skoraj suho. Z njim sem res zelo zadovoljna.

Lahko ti povem da so vsi deli od Bekota ubistvu od Boscha samo izedulejo ga v Turčiji, ker pa še niso tako razviti so cenovno še vedno v nižjem razredu, kar se mi zdi čisto ok za nas potrošnike. Jaz sem se pozanimala, ker sem kupila pralni stroj, ki mi dela odlično in mamici pomivalni stroj in je tudi zelo zadovoljna, tko da pozanimaj se še malo iz moje strani so to super aparati.

jaz sem kupila pomivalni stroj, preko GA trgovine, ker ga nisem prej pogledala nisem vedela, da na spodnji strani “stropa” od stroja ni nobene luknjice iz katere bi voda brizgala z vrha na posodo, imam dve vetrnici a direktno z vrha posode ne opere s čisto vodo.

res bedasto, na to nisem bila pozorna, ker je bil to moj prvi pomivalni stroj,

opere tako tako

Tale tema je sicer iz leta 2005, ko so bili mogoče gospodinjski aparati določene znamke drugačni, kot so sedaj. Mi imamo doma hladilnik in pomivalni stroj BEKO in do sedaj nobene pritožbe. Pomivalni stroj super pere, hladilnik je odličen (sam sem mu premontiral vrata, da se odpirajo na drugo stran), tako da… Morate vedeti, da so si v istem cenovnem razredu vse znamke zelo podobne in da je odstotek kvarljivosti približno isti.

New Report

Close