Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Bazna krivina in premer

Bazna krivina in premer

Pozdravljeni,

zanima me, kako bom začutila, če bazna krivina ne ustreza moji 8,3 oz. do kakšnih poškodb lahko pride. Isto velja za premer – nekje sem brala, da se lahka lečka v primeru premajhnega premera preveč premika.

Videla sem, da nekateri proizvajalci ne izdelujejo leč po mojih merah.

Lepo vas pozdravljam, Bluestocking.

Najprej, da vas popravim premer in bazna krivina ni isto.

Torej, če je bazna krivina premajhna, se leče preveč zalepijo na oko in zaradi tega se slabo ali pa sploh ne premikajo, kar je lahko posledica, da oko dobi premalo kisika.

To se ugotovi na pregledu in s tem vi ne bi smeli imeti problemov (razen, če niste bili na pregledu oz. vam to niso pregledali).

To bazno krivino imajo leče, ki jih lahko najdete na internetni strani:

Lp.

Vem, vem, da to dvoje ni isto. Kaj pa se zgodi, če nosim preveliko bazno krivino – a potem se lečka noče prilepiti?

Če pravilno sklepam, pa potem v primeru prevelikega premera lečka ne gre v oko?
Do sedaj sem nosila J&J Advance (8,3 premer 14), pa bi sedaj raje imela O2 (da bi lahko z njimi tudi spala), ki pa jih delajo v 8,6 in premera 14,20. So to velike razlike?

Hvala še enkrat za vašo prijaznost.

To sem vam zato povedal, ker vedno sprašujete za obe stvari hkrati in jih nikoli natančno ne ločite z vprašanjem, ampak imam občutek (najbrž drugi obiskovalci foruma tudi), da sta ti dve zadevi vsebinsko povezani.

Če je bazna prevelika, lečka preveč skače, plava oziroma ne sledi očesu (leča sploh ne sme biti prilepljena).

Premer leče ni tako pomemben (in se ne navezuje na BC), leča pač mora biti pravilno velika, da leži čez rob limbusa in v nobenem primeru ni moteče pri vstavljanju (to je le 0,1 mm na vsaki strani). Kaj bi rekli na torične, katere so velike 14,5 mm in pri katerih ni bilo nobenega problema pri vstvljanju (katera tovarna bi pa delala leče, ki ne gredo v oko ????).

Sicer pa jih lahko nosie samo 6 dni preko noči, kar se mi zdi finančno potratno, saj imamo na tržišču leče, ki jih lahko nosite 30 dni tudi preko noči (Pure Vision). Obojne leče lahko vidite na:

Lp.

New Report

Close