Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Barvne leče z dioptrijo

Barvne leče z dioptrijo

Pozdravljeni.

Zanima me, če je možno pri vas dobiti barvne (modre) leče z dioptrijo (-1)?

lp

Ni problem, imamo 30 različnih barv. Oglasite se na:

Lp.

Pozdravljeni!

če smo omenili tukaj leče imam jaz eno vprašanje. Glede leč.. in sicer zanima me.. če bi lahko kupila navadne leče.. (imam dioptrijo -3)? ali moram za leče k okulistu? in zanima me približno koliko bi bila cena 🙂

Hvala !

Torej svetujem prej pregled, ki ga pa lahko opravite pri optiku, ki ima ambulanto in potem tam dobite tudi leče. Cene leč pa lahko vidite na:

žio..prašu bi če se da dobit barvne leče z dioptrijo astigmatizma -0.75..
hvala.

Žal ne več, včasih so se dobile, sedaj pa jih več ne proizvajajo (mesečne).

Lp.

mene pa samo zanima če se dajo dobit leče z dioptrijo -3 v modri barvi.
naravn0 imam rjave oči, zato me zanima če bi se modre leče na mojem očesu sploh obarvale modro 🙂

živjo..mene pa zanima glede barvnih leč, prijatelca jih je imela in je rekla da ko jih maš neki časa notr začneš videt use barvno, je to res.? barvne leče kaj škodujejo očem.?koliko je cena barvnih leč z dioptrijo -3,5 in cilindrom na levi -1,25 in desni -0,75.?
hvala za odgovor.

Se opravičujem, nekako sem spregledal vaše vprašanje. Seveda se dajo dobiti tudi za vaše oči, kater jih bodo tudi pobarvale. Oglasite se, da jih preizusite:

Odgovor za Sabii:

Torej, ko gledate skozi barvne leče ne vidite barvno in tudi niso škodljive. Žal pa se barvnih leč več ne da dobiti z cilindri (mehkih).

Lp.

hej
mene pa zanima če se da dobit barvne leče z dioptrijo -3.5. imam rjave oči bi se opazile modre/zelene leče? zanima me tudi razlika v ceni med navadnimi in barvnimi lečami z dioptrijo.

hvala

Seveda se dajo dobiti barvne leče v tej dioptriji, ki bi “pobarvale” tudi vaše oči. Barvne so nekje trikrat dražje od navadnih. Naročite jih lahko na:

Lep pozdrav 🙂
mene pa zanima če je možno dobit barvne leče z dioptrijo in še cilindri? desno -4,50 levo pa -3,00 in -1,25 cilindrov na levem očesu… 🙂 hvala za odgovor 🙂

Žal ne, barvnih mehkih kratkotrajnih zamenljivih (mesečni ali 14 dnevni program) leč z cilindri ne obstaja več (včasih so bile). Obstaja verzija dvoletnih mehkih, ki pa so precej drage.

Lp.

imam barvne leče z dioptrijo, ki pa me zelo motijo, ko jih vstavim v oko. prej sem imela eno firmo barvnih leč (pozabila sem ime) in me niso tako močno motile kot me motijo te, ki jih imam sedaj (SofLens Natural Colors, Bausch&Lomb). je to morda zaradi dioptrije saj imam precej visoko (sem kratkovidna)? pa pri barvnih lečah je vseeno katero stran leče vstavimo notri?
z navadnimi lečami nimam težav.

Torej dioptrija ne sme biti težava. Sicer mi niste povedali, kaj vas moti, ali jih bolj čutite v očesu ali vas moti dioptrija (nejasnost slike)? Pri nobenih lečah ni vseeno, kako jih vstavite v oko. Samo ena stran je pravilna. Nekatere leče imajo to označeno z oznakami, pri drugih morate opazovati njihove robove (ne smejo biti obrnjeni navzven). Svetujem, da se spomnite imena starih barvnih leč.

Za vse, ki vas zanima, katere barvne leče pokrijejo temno barvo oči.
Jaz imam že leta Freshlook Colors – Sapphire blue (poizkušala sem jih že več vrst), naravne oči pa temno rjavolozelene, na daleč izgledajo temno rjave.
Te barvne leče mi totalno pokrijejo naravno barvo oči, izgledajo modre in malo fluorescentne.
Seveda je opaziti, da imam leče, ker je barva živa.
Kogar to ne moti, jih svetujem.
Kar sem preizkušala druge, izgledajo bolj naravne ali celo naravne, ampak ne pokrijejo toliko naravne barve.
LP

New Report

Close