Barvne leče z dioptrijo
imam barvne leče z dioptrijo, ki pa me zelo motijo, ko jih vstavim v oko. prej sem imela eno firmo barvnih leč (pozabila sem ime) in me niso tako močno motile kot me motijo te, ki jih imam sedaj (SofLens Natural Colors, Bausch&Lomb). je to morda zaradi dioptrije saj imam precej visoko (sem kratkovidna)? pa pri barvnih lečah je vseeno katero stran leče vstavimo notri?
z navadnimi lečami nimam težav.
Torej dioptrija ne sme biti težava. Sicer mi niste povedali, kaj vas moti, ali jih bolj čutite v očesu ali vas moti dioptrija (nejasnost slike)? Pri nobenih lečah ni vseeno, kako jih vstavite v oko. Samo ena stran je pravilna. Nekatere leče imajo to označeno z oznakami, pri drugih morate opazovati njihove robove (ne smejo biti obrnjeni navzven). Svetujem, da se spomnite imena starih barvnih leč.
Za vse, ki vas zanima, katere barvne leče pokrijejo temno barvo oči.
Jaz imam že leta Freshlook Colors – Sapphire blue (poizkušala sem jih že več vrst), naravne oči pa temno rjavolozelene, na daleč izgledajo temno rjave.
Te barvne leče mi totalno pokrijejo naravno barvo oči, izgledajo modre in malo fluorescentne.
Seveda je opaziti, da imam leče, ker je barva živa.
Kogar to ne moti, jih svetujem.
Kar sem preizkušala druge, izgledajo bolj naravne ali celo naravne, ampak ne pokrijejo toliko naravne barve.
LP