Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? barva blata

barva blata

pozdravljeni,

zanima me, ali je temna ( črna ) barva blata vedno posledica krvavitve ( npr. prebavni trakt..želodec ), če je pri tem izločena hrana, zdravila, obstipacija??
črno odvajam že cca 10 dni…odvajam redno ( 1-2/dan ), brez bolečin, napenjanja…drugih težav nimam nobenih!

vem, da bi bilo dobro dati blato na preiskave ( na okultno kri )…ampak trenutno je to skoraj nemogoče ( menzes ). zanima me še…če bi morda res šlo za krvavitev, ali pri tem nebi imela kakšnih drugih težav ( naprimer bolečine v žlički, trebuhu, napenjanje, ipd )???
ali je to že znak za alarm?? ( glede na časovno trajanje )

hvala za vaš odgovor – me res skrbi..

lep dan vsem

Črno blato je lahko tudi posledica jemanja nekaterih zdravil npr. železo.

Sicer pa je res najbolje, da se obrneš na svojo/ega zdravnicao/ka in ji o vsem tem poveš in te bo ona napotila naprej. Nima smisla, da čakaš in se obremenjuješ.

Tudi jaz imam pogosto črno blato, pa ne jemljem nikakršnih zdravil. Sicer imam obdobja, ko se to dogaja, vendar nisem še uspela ugotoviti od česa je to odvisno, kajti hrane v zadnjem času nisem spremenila. Kaj bi še lahko bilo?

Črno blato je lahko indikacija na krvavitev, ni pa nujno. Če te skrbi, idi do osebnega zdravnika in opravita test na prikrito krvavitev v črevesju (hematest).

LP

New Report

Close