oj!

hujsam… problem je v tem, da ful malo jem in potem nimam ok prebave. premalo hodim na veliko potrebo, zaprtje…

kaj naj jem, da ne bo kaloricno, ampak da bo ok za prebavo.

sadje ze itak imam na jedilniku, pa zelenjavo tudi. kaksna ideja?

če malo ješ ni dobro ti povem iz lastnih izkušenj.

imej prehrano razdeljeno na vsaj 3 obroke in jej pač “zdravo prehrano” pa je pa dosti zelenjave (celuloza)

Kosmičem dodaj žlico ali dve otrobov, solato posuj s sezamovim semenom, jej veliko zelenjave, predvsem pa VEČ JEJ 😉

Jaz pa zvečer namočim ene par suhih sliv v kozarec vode, zjutraj na tešče jih pa pojem in spijem vodo. Meni zelo pomaga.

Enkrat na 10 dni pojej zvečer okoli 20-21 ure 2 tabletki verolaks, kupiš jih v lekarni in zjutraj ni težav. To ti bo dovolj.

… žlička ali dve lanenega semena zjutraj (lahko z mlekom, jogurtom, skuto ali pa kar na žlico)

pazi z verolaxom – jaz sem imela po eni tabletki potem celo dopoldne
blazne krče po trebuhu in drisko – sem morala iz službe domov.
lp, lila

Sadje, sadnje in še enkrat sadje, jaz mam najraje jabolka (pa ne le eno ampak dve, tri, štiri..). Jej ga že zjutraj (še bolje cel dopoldan) in POMEMBNO: ne mešat sadja z ostalo hrano, še posebej ga ne jest na ostalo hrano-dodatno napne in zapre (začne gnit in ustavi prebavo)… SEveda sadje ni brez kalorij, ampak v primerjavi z zelenjavo je veliko boljše kar se prebave tiče.
To funkcionira pri meni.

Osebno sem imela BLAZNE probleme s prebavo. Moje ugotovitve:
Sadje kot tako pomaga le pri lažjih oblikah.
Sezam in otrobi v jogurtu ali v drugih jedeh pomagajo.
Pomagajo dve, tri slive namočene zvečer v 1dl vode, zjutraj spiješ vodo in poješ slive. Še boljše so fige.
NIKAR na Verolax, pa če 1000x piše da so na bazi zelišč.
Zjutraj na tešče žlico DOMAČEGA jabolčnega kisa – to izboljša prebavo na daljši rok (ni učinka takoj isti dan, ampak se opazi razlika šele čez kak measec).
Pomembna je naravnanost v glavi, vzemi si čas za opravljanje potrebe in nikar ne paničari, če kak dan ne greš.

LP

Laneno seme v večrnem obroku in zjutraj na tešče 2 kapljici olja 31 v vodi – to meni pomaga.

Verolax tudi dehidrira tak da punce raje več balastnih snovi in zelenjave kot pa nekaj takega. Ne se hecat.

Lp Oliver

‘Najej’ se LCA jogurtov in lahke skute, pa pojdi na daljši sprehod, boš videla kako bo ‘sekalo’.

Meni se zdi Verolax super. Kolikor vem so to zeliščne tablete. Takoj, ko sem vstala sem šla na veliko potrebo. Mene ni Verolax nič dehidriral. Jem mešano hrano, nisem oboževalec ene vrste hrane. Kaj je za koga veliko zelenjave in sadja je zelo relativen pojem. Če jaz pojem velko sadja in zelenjave sem kot prdeča nosečnica. Prebave nimam nič boljše kvečjemu slabšo, sem kot balon. Za nekatere pa je Verolax mogoče res premočan.

seveda te napihne, če mešaš sadje in zelenjavo, tudi mene, čisto logično. Če že ješ sadje, ga jej čisto izolirano in nikoli na ostalo hrano, počakaj vsaj 3 ure!

Pozdravljen mango !Sadja in zelenjave nikoli ne mešam res pa, da jem meso in zelenjavo skupaj. Npr. zrezek in veliko skledo mešane solate, ali pa zrezek in zapečeno cvetačo ali pa zelenjavno juho in palačinke itd. Če pa sta sadje in zelenjava tako “nevarna” za prebavo da bi mogla pojest cvetačo tri ure po zrezku pol pa naj se gre vse skupaj solit. Ali pa npr. jabolko pojem ob devetih dopoldan pa mi nekdo ob desetih ponudi rogljiček pa ga ne smem pojesti, ker imam sadno bombo v želodcu… Ampak očitno je to res kar se vidi po napihnjenem trebuhu in vetrovih. Skratka veliko sadja in zelenjave pri meni delata slabo prebavo in nikakor ne mislim še povečat količin. .

Mislim, da sem ravno tukaj snela tole z lanenim semenom v jogurtu – pred časom. Od takrat sem kupila že tri vrečke semena, včasih jem tudi dvakrat na dan – se mi je priljubilo in če sem lačna je verjetno bolje to, kot pa piškotki,oh…

Jaz sem imela podobne probleme in sem vl ekarni kupila odvajalni caj. Pila sem ga 2 dni redno, potem en teden nic in spet dva dni.
Na zacetku ni bilo vecjih spremebm, potem pa se mij e prebava nekoliko “izboljsala”.
Se pa trenutno se vedno ubadam z njo ;-D

Potem pa sem te narobe razumela, sorry. kar se zelenjave in mesa tiče nimam kaj dodat, je ok. Edino kar ni priporočljivo je mešanje sadje z ostalimi jedmi. Ti kar pojej ponujen rogljiček:)…morda si ga spravi za kakšno uro kasneje.
Pa dober tek!

Poizkusi zjutraj spiti kozarec tople vode z jabolčnim kisom!

Meni pomaga!

Jaz sem, ko sem bila na dieti, jedla ovsene kosmiče z jogurtom, in to kar solidno dozo, ker sem jedla zjutraj pred šolo za zajtrk. Dolgo sem bila sita, pa še prebavo mi je vzdrževalo na zavidljivem nivoju 😀
Takrat mi je bilo to okusno, kasneje pa sem imela občutek, kot da bi jedla karton. Mogoče bi morala vzeti sadni jogurt…

Sadje jej na tešče, pa potem kako urico nič. Načeloma potem naj ne bi napenjalo, je pa čas (urica ali dve ali celo več) različno od osebe do osebe.

Balastne snovi so rešitev večine problemov z prebavo, predvsem pa GIBANJE GIBANJE GIBANJE! To sem najbolj opazila, ko sem začela delati za računalnikom, ko nisem ravno dosti migala.

New Report

Close