Baby center-pravljice in izkoriščanje!
Ljudje ne nasedajte Baby Centru z njihovimi pravljicami, saj vam ponujajo sramotnih 70.000 SIT neto mesečne plače in garanje, tudi med prazniki.
Pa pozabite na obljubo za zaposlitev na nedoločen čas.
Veliko punc, ki jih poznam jim je nasedlo in nato odnehalo, ko ni več preneslo takšnega izkoriščanja in garanja za ponižujoče plačilo.
In tako radi se hvalijo, da so dobili Gazelo. Pih, na plečih drugih ni težko dosegati uspehe.
Sicer sem o tem že obvestila delovno inšpekcijo, hkrati pa pozivam vse matere na bojkot njihovih trgovin.
veš kaj, glede na to da sem bodoča mamica, sem šla malo po trgovinah firbcat. Na Baby Centrom sem bila zelo zelo razočarana, pa ne nad ponudbo ampak prijaznostjo in ustrežljivostjo prodajalk. Če bi bila jaz delodajalec, bi takšne prodajlke kar ven vrgla, ker samo slabo luč mečejo. O kakšnem garanju ni bilo ne duha ne sluha. Še kar sem jo vprašala, me je prodajalka ignorirala in odšla na prijetnjši klepet s sodelavko!!! Mogoče bi vam pa delodajalec povišal plačo, če bi opazil, da ste vsaj MALO zainteresirane za delo.
Tako, da bom bojkotirala BC, ampak zaradi prodajalk in njihove prijaznosti. In kaj bo doseženo z bojkotom? Še nižje plače zaradi slabega prometa, pa odpuščanje, ker vas bo preveč.
Pa smo tam. Kaj je bilo prej, jajce ali kokos:)
Veste kaj, tako kot je vodja neke skupine odgovoren za delo skupine, tako je tudi lastnik Baby centrov ultimativno odgovoren za morebitno neprijaznost in nezainteresiranoist prodajalk.
Naj je neka prodajalka se tako neprijazna in ignorantska, od sefa je odvisno ali bo tako obnasanje destimuliral (odpust, ipd) ali pa spodbujal. Se sprasujete, kako se tako obnasanje spodbuja? Na razne nacine. Morda tako, da se se tako prijazne (in delavne!) prodajalke ne nagradi. Scasoma bo tako tudi najbolj pridna prodajalka zgubila ves interes, da se za prazen trudi, saj vidi da njene “lene” kolegice ne pridejo nic slabse skozi…
Mislim, da lahko to razume vsak, ki se je kdaj znasel v sluzbi z ignorantskim sefom. Pa naj bo placa 70.000 ali pa 700.000.