Pozdravljeni!
Pred kratkim mi je znanka podarila knjigo Igra življenja. Knjiga je precej tipično ameriška, precej pretiravanja, vendar pa ponuja zanimiv način gledanja na življenje.
Med drugim govori tudi o tem, kako zelo naj bi tisto, kar govorimo, vplivalo na našo podzavest, ki se potem trudi, da nam to uresniči. Ker pa naj bi bile naše misli v glavnem negativne ali napačne, pa je tak tudi rezultat. Odločila sem se, da zadevo preizkusim. Že dalj časa imam težave z želodcem, ki se ponavljajo in jih nikoli nisem mogla odpraviti brez tablet.Pred približno enim tednom so se težave spet pojavile. Kadar se pojavijo, sem se vedno odzvala zelo negativno, v smislu: že spet ta trapasti želodec ipd. Odločila sem se, da za hec obrnem ploščo (preden grem po tablete), ne da bi čisto verjela. Zvečer pred spanjem, ko sem bila zelo umirjena (že napol spala), sem se začela “pogovarjati” z želodcem (prosim, nikar se ne smejte): da se zavedam, da so težave, ki jih povzroča, večinoma posledica mojih napak, da razumem, da so težave opozorilo, in ne nalašč nagajanje, da je do bolezni imenitno deloval in da bom opozorila od zdaj naprej jemala bolj resno.
Hkrati sem si živo, jasno in mirno predstavljala, kako se ranica v želodcu zapira, in predstavljala sem si, da imam normalen, zdrav, delujoč želodec. Med tem sem zaspala. Ko sem se zjutraj zbudila, bolečin in težkega dihanja enostavno ni bilo več. Ne morem verjeti! Ali imajo naše besede, misli in predstave v resnici tako velikanski vpliv na naše telo in življenje (kot rečeno, do sedaj so pomagale samo tablete) ali pa gre v tem primeru samo za veliko naključje? Minilo je že nekaj dni, bolečina se ni vrnila. Ali mi lahko priporočite kakšno dobro knjigo na to temo (ne AT)? Kakšno je vaše mnenje o takšnih stvareh?
Najlepša hvala.
Sandra

Spoštovana Sandra,
uspešno ste na sebi preizkusili sistem pozitivnega mišljenja,o tej temi je z malo variantami v podnaslovih v naših knjigarnah najti vse več prevodov, pa tudi kakšno originalno verzijo.Tehnika je primerna tako zoper blažje nerazpoloženje, pomanjkanje samospoštovanja in celo spolne težave.Metoda nima stranskih učinkov in je primerna tudi za nosečnice.

Sandra povedala ti bom moj primer, da vidiš kako to deluje.
Lansko leto je v naši hiši” razsajala” gripa.Okna spalnic so obrnjena proti hiši kjer vlada mir.Moje okno pa je bilo obrnjeno proti sosedu kjer je ves dan tulil volčjak.Že pred gripo sem premišljala kako bom vendar ležala če slučajno zbolim.No in gripa je bila tu.Samo jaz je nisem dobila ,prepričana sem ,da zato ker sem vedela da nimam prostora kjer bi lahko v miru odležala svojo bolezen.Moč misli je enkratna in verjamem, da lahko brez zdravil pozdraviš marsikatero bolezen.

New Report

Close