Najdi forum

Kaksne so kaj cene avtoradiev v Avstriji? Mislim bolj kvalitetnih- znamka, za predvajanje MP3. Kar sem v nasih trgovinah gledala, so bili ponavadi zelo dragi, zdaj sem pa zasledila enega s taksnimi specifikacijami:
Universum
max moc 160 W
digitalen PLL sprejemnik
DIN prikljucek
izhod za predojacevalnik
cena: 29.900 SIT

Kaj pravite? Meni se zdi poceni… Al je bolje da pocakam do vstopa v EU?

lp

Tudi pri nas cene niso več tako blazno visoke. Te znamke sicer ne poznam, upam, da boš zadovoljna s predvajanjem. Funkcije imajo pa vsi bolj ali manj podobne. Mi imamo Pioneerja, ki je stal nekaj čez 50 in smo zadovoljno. Vedi, da nenehno prihajajo na trg novi modeli, cene starim pa padajo.

Tudi v specializiranih trgovinah z avtoakustiko imajo večkrat akcijske razprodaje. Na netu je tudi dovolj slo e-trgovin s temi artikli. Malo pobrskaj pa bo. Kaj pa bo drugače po vstopu v EU.

V Avstriji sedaj dobiš še davek nazaj, potem še tega ne bo. Preveri pa, kako je z garancijo v primeru okvare.

Se mi zdi, da se na akustiko ne spoznaš kaj preveč…

Zanimaš se za kakšno kvalitetno znamko in hkrati sprašuješ za Univerzum aparati.

Kvalitetne znamke so Blaupunkt, Pioneer, Kenwood itd…. In te imajo svojo kvaliteto ter svojo ceno.

Večje trgovske hiše pa si ponavadi privoščijo “svojo znamko”, ki nima porekla. To so produkti neznanih proizvajalcev, ki vgrajujejo komponente nižjega cenovnega ranga, ki nimajo razvojnih centrov ampak nekaj po svoje kopirajo od večjih…. Taka “znamka” je tudi Univerzum. Ta tovarna ne obstaja, ampak veletrgovina (saj veš katera) kupuje na trgu poceni izdelke in jih prodaja pod tem imenom.

Ko pa že omenjaš prihod EU… Veš kaj se bo bistvenega zgodilo? To, da bo Slovenija v trenutku napolnjena z ničvredno kičasto robo. Povprečen slovenec namreč nima pojma o kvaliteti in tehničnih specifikacijah opreme, ampak “pada” samo na nizko ceno in čim več pisanih lučk, kar pa je v domeni neznanih kitajskih proizvajalcev…

nova
Uredništvo priporoča

Ti se pa spoznaš na akustiko?

Da nebi res kdo tega mislu bodi rajši tiho ??

Te moram razočarati kiki. Na akustiko se namreč spoznam. Po osnovni izobrazbi sem elektronik, v moji zgodovini sem celo nekaj let delal v razvoju, kjer sem konstruiral naprave, ki so bistveno zahtevnejše od avtoradijev…. Z akustiko sem namreč opravil že v srednji šoli, kjer sem v drugem letniku dobil neko posebno Iskrino nagrado za avdio sistem v samogradnji (ne v kopiranju iz tuje literature). Te zanima še kaj, ali bo tole zadosti za končanje tvoje nevoščljivosti?

:))))))

Kiki ima verjetno najnovejši Univezum že doma!!

Kiki, ne tumbaj bedarij, ker je Roman čisto v redu napisal! Morda je pozabil omeniti še kakšnega Beckerja, sicer pa je po mojem mnenju pri znamki Univerzum tistih 160W mišljenih bolj, koliko se radio greje, kot pa koliko iztisne na zvočnike, ha ha ha ;-)) (pa da ne pomislim še kakšen RMS…)

lp,
mačkon

Jaz sem mel enega prvih ko so ven prišli, Aiwo, pa sem bil cist zadovoln. Samo cena je bla takrat okrog 80k :>

New Report

Close