Najdi forum

Zanima me, če mogoče kdo ve kako je v primeru, ko imaš otroka s posebnimi potrebami in vzameš nov avto na lizing. Ali si lahko prav tako oproščen davka na motorna vozila in kaj predložiš pri registraciji, da si oproščen cestnega sklada. Kam se moraš najprej obrniti, na CSD ?

Hvala za vsako informacijo in lep dan.

Pozdravljeni! Danes sem ves dopoldne preživela na telefonu in sem zbrala vse podatke, pa še vseeno napišem tudi tukaj, če mogoče koga zanima. Če imajo starši odločbo od csd za otroka s posebnimi potrebami, dobijo povrnjen davek na motorna vozila ne glede na to ali je bilo vozilo kupljeno na gotovino, kredit ali leasing. Za oprostitev cestnega sklada, pa je tako že napisano na spodnjem postu (sem prepozno videla), prav tako izpolniš vlogo in priložiš odločbo od CSD in če odobrijo, ti denar vrnejo.Tako je, če vse to uveljavljaš prvič, tako kot mi.

Lp

Hvala za inrofmacijo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Samo eno vprašanje – če kupuješ rabljen avto in ni pisan na otroka velja enako glede vračila davka na motorna vozila?

Za rabljen avto ne vem če vrnejo DMV, pri novem pa moramo mi predložiti poleg vloge na davčno upravo še potrdilo o očetovstvu (ker bo avto pisan na očeta), potrdilo o skupnem gospodinjstvu, kopijo prometne, št.TRR in odločbo CSD, pa tel.št.pripisati, če še kaj rabijo za poklicati. Drugače pa če pokličete na davčno upravo v vaši občini, vam bodo sigurno vse povedali.

Lp

New Report

Close