Pozdravljeni!

Prejšnji petek sem bila po daljšem času pri zobodravniku in ta mi je kar naenkrat izpulil modrostna zoba na levi strani ter 7 na desni,ki naj bi poknila zaradi modrostnega zoba.Potrebno bi jo bilo dolgo zdraviti in zobozdravnik se je raje odločil,da bo izpulil poškodovan zob,saj modrostni zob še ni dokončno izrasel in se bo lahko vsilil na mesto 7.Je to v redu?
Kot drugo pa – najbrž sami veste kakšne so posledite puljenja modrostnih zob- otekel obraz,bolečina,težko prehranjevanje…Teden dni je že od takrat in jaz še vedno zelo težko jem.Pravzaprav ust še vedno ne morem popolnoma odpreti,že če samo zazeham me zaboli v ustih in tudi v ušesu.Občutek imam,da me boli cela leva stran glave.Ali je to normalno ali je mogoče prišlo do kakšnega vnetja,saj me na začetku ni uho prav nič bolelo??!

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Spoštovana Rebeka,

o upravičenosti ekstrakcij naštetih zob težko sodim, se pa strinjam z razlago, da bo osmica ob izraščanju verjetno zapolnila vrzel nastalo z ekstrakcijo sedmice.
Če bolečine po ekstrakciji ne izginevajo, ampak se stopnjujejo, to vsekakor ni dobro. Najbolje bo, da se ponovno odpravite k zobozdravniku, ki vam bo predpisal potrebna zdravila.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close