Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija atopična koža pri otroku

atopična koža pri otroku

Pozdravljeni!

Moja hči je imela alergije že pri starosti 2 mesecev, ki so se kazale predvsem na koži. Takrat se je ob ustrezni dieti tudi koža popolnoma popravila. Pri 1 letu pa je zopet vse jedla, le tu pa tam se je pojavila suha koža na zapestju. Zadnje cepljenje je imela pri starosti 19 mesecev in ravno po cepljenju se je začel izbruh atopične kože, na obeh rokicah, na ušesu, za koleni. Po posvetu s pediatrom smo šli na dieto brez mleka in jajc in začeli uporabljati sojino mleko. Vendar po 14 dnevih pitja sojinega mleka se je pojavila driska (1-krat dnevno), ki traja že 4 tedne, atopična koža se pa širi in občutno slabša. Na sojo ni bilo dokazane alergije. Vendar me pa zanima ali je možno, v primeru, da ni alergična na sojo, ampak jo njen organizem ne prenaša in se zaradi neprenašanja soje lahko atopična koža poslabša, kljub temu, da ni alergična na sojo.
Pa še za nasvet glede kreme. Z advantan mazilom jo mažem 5 dni, koža se izboljša po dveh dnevih pa zopet poslabša. Kako pogosto lahko uporabljamo to mazilo, glede na to, da tanjša kožo. Ali lahko uporabljam v kombinaciji tudi fenistil mazilo?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav, Mateja

Pozdrav!

Bistvo atopičnega dermatitisa ni alergija, ampak pojav izpuščaja po padcu odpornosti, kar je tem primeru verjetno posledica cepljenja.
Ne ukvarjajte se toliko z dietami, razen seveda hrane, za katero veste, da ji neposredno škoduje.
Č eje stara 2 leti, lahko mažete z Elidel kremo, ki ne tanjša kože.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close