Pozdravljeni,

nakopicile so se mi stevilne tezave  (po porodu, bolezen otroka, finance, stanovanjska kriza…) in sem zacela jemati tablete ašvagande in sentjanzevke.

Ali lahko te tablete jemljem skupaj?

Hvala.

Pozdravljeni!

Ašvaganda naj bi pomagala telesu pri prilagajanju na stresne situacije. Sentjanževka pa se uporablja pri zdravljenju blagih simptomov tesnobe in depresije.

Čeprav nisem zdravnik in zato ne morem dajati zdravstvenih nasvetov, pa na splošno ni znanih kontraindikacij ali resnih interakcij med ašvagando in sentjanževko. Vendar pa bi se pred začetkom uporabe katerega koli zdravila ali prehranskega dopolnila, vključno z ašvagando in sentjanževko, morali posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, še posebej, če jemljete tudi kakšna druga zdravila ali imate kakšne druge zdravstvene težave.

Poleg tega je pomembno upoštevati priporočen odmerek, ki ga navaja proizvajalec, saj lahko pretirano uživanje ašvagande in sentjanževke povzroči neželene učinke.

Smiselno bi bilo tudi, da se o svojih stiskah lahko s kom pogovorite. Že pogovor z osebo, ki ji zaupate in vas posluša je lahko očiščevalno. Če imate možnost pa vam priporočam, da si poiščete pomoč tudi pri psihoterapevtu/tki.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close