Astma

Dober večer.Moj dedek ima bronhialno astmo.Prek ni bila tako močna zdaj pa pravi da si kar pogosto špricne s tisto napravo da lažje zadiha.Povejte mi kaj vi mislite o svetlinovem olju? In ali obstaja kaj bolj naravnega razen kakšnih tablet da bi si sam malo ublažil in da bi lahko lažje dihal.Že ko prehodi 10 stopnic piha tako kot bi ga kdo podil.

Najlepša hvala za odgovor

Spoštovani!

Če ima astmo, mu bodo zdravlia pomagala, če pa ima kronično obstruktivno pljučno boelzen (kadilci), pa je težko kaj ukreniti. Ne vidim nobene razklike v naravnosti ali škodljivsoti jemanja med farmakološkimi in drugimi pripravki. Naj raje dobi ustrezna zdravila, ki mubodo olajšala dihanje.

Vedno je treba misliti tudi na možnost težav s srcem, slabokrvnost ali premjahno delovanje ščitnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ja no takole je.Da mu zdravnik še vedno da samo disti aparat in nič kaj drugegea.Imel je ene tablete, ki jih je bilo noter samo 6 ali in tiste je moral pojesti to pa je bilo tudi vse.Ker se mi zdi ta tukaj naši zdravniki kar šparajo z zdravili.Še pregled za kri je moral izsiliti in pritisk da mu ga je izmerila.

Spoštovani!

Za postavitev diagnoze potrebuje pregled s spirometrom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Kaj pa je to če bi mi prosim lahko malo opisali?

Hvala

Spoštovani!

Spirometer je prirpava, s katero merimo pretoke zraka pri dihanju in na podalgi odstopanj od pričakovanih vrednosti sklepamo, ali gre za astmo, kroničo obstruktivno bolezen, normalno stanje, ali kaj drugega. Izvajajo jo pulmologi in tudi v nekaterih splošnih ambulantah imajo tudi že merilce, ki omogočajo vsaj osnovno presejevanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close