Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje aprilke kako pa pri vas potekajo pregledi

aprilke kako pa pri vas potekajo pregledi

oj

Jaz sem vsak teden naročena pri gin, enkrat samo ctg, enkrat pa vse tudi vaginalni pregled, torej vaginalno na 14 dni. Ali je še pri kateri tako?
Kar odveč mi je hodit na ctg ko se nič ne dogaja.

No moj otroček se še vedno ne spusti dol, zaprta ozir zabetonirana sem ko vrag, maternični vrat se pa lepo mehča, čeprav pojma nimam kaj ima to veze.Ali katera ve?
Zadnje 2 dni me tako bolijo oči da je groza in upam da je to izmed prvih znakov in da bo tale luna kaj pripomogla da gremo v prodnišnico. Sicer me tale bolj daje kot polna.

Še katera tako komaj čaka? Kako se pa pri vas to razvija in ali je vas kaj strah?

14.4 prvi otrok

Ojla smrkec! Mene G še vedno naroča na 3 tedne, prvič me bo poslala na CTG okrog 20.4., ko imam rok. Vaginalno me ni pregledala že od 26. tedna, zdaj samo še pretipa trebušček in izmeri maternico ter s tem rast ploda. Poleg tega pa še standardno: teža, voda, pritisk. Mislim, da je to, da se ti maternični vrat mehča, dobro in da se boš kmalu začela odpirat. Tudi jaz se že zelo veselim našega dojenčka, poroda me ni še nič strah, rada bi pa, da vsaj še en teden počaka v mojem trebuščku, ker imam še kar nekaj dela, pa še previjalne nimamo :-(. Srečno vsem aprilkam! T.

Tajčica,
samo ena pripomba(-: Kako da te bo poslala na CTG ŠELE okrog tvojega PDP???
Na CTG te G na Jesenicah pošlje 14 dni pred PDP, včasih celo prej! Tukaj se meni ne zdi vse OK, potem pa ne vem…Kaj ko bi poklicala v porodnišnico in iz prve roke izvedela, kako je s tem?

Drži se(-:

lp

Živijo preostale aprilke!

Tudi jaz že komaj čakam. Včeraj sem bila na pregledu (kri, voda, teža, pritisk, izmera trebuha in vaginalni pregled). CTG še nisem imela, nanj me je naročila v ponedeljek naslednji teden, ko bom že v 40. tednu, a se ne sekiram, ker itak še ni nič. Po vaginalnem pregledu je tudi meni rekla, da sem že zelo zmehčana, o odprtosti pa ni še nič govorila, baje bo porod verjetno okrog PDP-ja, čeprav je zadnjič rekla, da ne bi bilo nič čudnega, če bi bilo prej. Rekla mi je tudi, da glavica še ni čisto spuščena, vendar pa se že pripravlja. Sicer pa, da je kar močne konstukcije in močnih kosti, glavico pa ima tudi baje veliko.

Tako rada preberem, kaj se vam kaj dogaja, da vaše izkušnje primerjam s svojimi, saj je to moj prvi otrok. Vse, kar si želim, je, da bi bil zdrav, ostalo bo pa že. Tinchy pa že veselo pestuje svojega otročiča.

Tanja, PDP 16.4.2005

Jaz imam od tega tedna naprej preglede na en teden, vsak ponedeljek. Na vsakem pregledu (od 30 t dalje) imam CTG ter vaginalni pregled (z ogledalcem in ročno, ne s kljunom).

Čeprav sem imela popadke prejšnji vikend, ki so jih uspešno zaustavili, mi sedaj “prerokujejo”, da zna bit celo po roku, mogoče celo maja… kdo bi vedel…

Lp, p., pdp 27.4.

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Anka, vem, da se ti zdi to čudno, ampak tako pač dela moja G. Brez skrbi, če otročka ne bi več dobro čutila, bi sama takoj letela v porodnišnico, ampak zaenkrat še zelo razgraja, o popadkih pa tudi še ni ne duha ne sluha. Hvala za skrb. Lp, T.

Oj !

Preglede imam vsak teden , CT sem imela 16.03. 30.3 sem začela malo krvavet in sem bila pri svoji g. ki me je pregledala vaginalno in sem 3 cm že odprta . Poslala me je v porodnišnico , kjer so mi še enkrat pregledali CT in me poslali domov . Tako da sedaj čakam doma kdaj se bo zares začelo. Kar se tiče krvavitve so mi v porodnišnici zagotovili , da ni potrebno delati nobene panike zaradi krvavitve ( male ) , ker je šel čep ven , tako če bi slučajno še kaj krvavela naj počakam popadke.

L.P. PDP 22.04

ojla mendy

Kako izgleda ta vaginalni pregled pri tebi? Kolikor berem je pri vsaki gin nekaj drugače. Men je npr nekaj železnega not porinila in nato z neko napravo not gledala kot nekakšen mikroskop… no pol me je pa z eno roko na trebuh pritisnla z drugo pa šla not, pa spet ne vem kaj je gledala. Prav jezi me ko takole tukaj sprašujem namesto da bi mi moja gin povedala pa jo stokrat vprašam pa je kar tiho.
Ali katera kaj ve kako to gre?
Jaz bom po moje prav psihologa ravbila v porodnišnici da bom dala noge narazen ker se res ful bojim ko gledajo kao s celo roko koliko si odprt in položaj otroka. Res kar živčna ratam in najraje bi ušla z mize. Samega poroda se pa nič ne bojim a ni to čudno.

Ali je bila katera že na tem in mi malo bolj podrobno opiše kako potekajo ti pregledi v porodnišnici, na kakšen način, ker če se prej pripavim lažje vse skup prenašam. Ne maram presenečenj…

hvala vsem skup čau

Jaz sem s CTG začela prejšnji teden, ko mi je G naredila tudi UZ, s katerim je ugotavljala lego in velikost otroka in zaenkrat kaže, da bo fant precej krepak, lega je pravilna. Jaz od začetka nosečnosti še nisem bila vaginalno pregledana. Jutri grem spet na CTG, ampak ne vem, ali vsakemu sledi tudi pregled pri G ali ne.
Skratka, se mi zdi, da ima vsak G svoj način.
Lp, Saša, PDP, 25.4.05

Ojla!

Mene G vsakič, od vsega začetka pregleda vaginalno. Preglede sem imela enkrat mesečno, vse do UZ-ja v 34. tednu, ko je ugotovil, da je otrok z glavico že zelo nizko ter da je za cca. 3 tedne večji in težji. Zato me je naročil čez dva tedna. Stanje OK, zato naročena na pregled in prvi CTG čez teden dni (ta ponedeljek). Ker pa je bil vmes “prvoaprilski alrm” s popadki, sem bila na CTG-ju tri in dva dni prej. Pa se je vse umirilo, tako da sem še krepko na celem. Jutri imam ponovni CTG, na katerem upam, da bo pokazalo prave popadke, čeprav močno dvomim ;-))))

Vsaj jaz upam na čiprejšnji porod 🙂

Uživajte,
Polly, PDP 22.4.

Torej smo vse tri s PDP 22.04. zaenkrat še v enem “kosu”. Meni se še nič ne mudi in ne bi bila rada predčasna, ker imam še določene stvari za spedenat. Trema narašča, a ste ostale vse skulirane ali se samo meni tako zdi? Prejšnji teden v sredo mi je rekla G, da sem odprta za 1 prst. Kaj zdej to pomeni? Držte se aprilčice in tudi ostale.

Lp od KS

Pozdravljene!
Tudi jaz imam vsakič poleg tehtanja in merjenja pritiska vaginalni pregled.Od 37.tedna pa še ctg.Sedaj hodim na pregled na dva tedna.Naslednji pregled imam v petek in me prav zanima ali se kaj dogaja saj imam PDP 13.4.Bomo videli a bo luna kaj pomagala.Otrok se je že obrnil pa tudi moj trebuh se je spustil.Sedaj samo čakam kadaj se bo začelo čeprav nič ne kaže,da bi se kaj dogajalo.

Lp,Trta

Oj smrkec !

Meni je samo z roko pregledala , podobno kot pri tebi. Ugotovila je koliko sem odprta in da je materični vrat mehak .Pa je vredu (kakor pišete imate precej veliko pregledov vaginalnih ) , da vas ginekologinje tako pogosto pregledujejo vaginalno? Meni je moja G. rekla , da to rado sproži popadke , ker me je tudi pripravila do tega , da ker sem odprta 3 cm in ker me je vaginalno pregledala , da me bodo v porodnišnici verjetno obdržali. Bila je zelo presenečena , ko me je po parih dneh spet videla na pregledu . Ampak me ni nič več pregledovala vaginalno , samo utrip srčka je poslušala in meritve trebuha je naredila. Čez 10 dni pa nazaj na kontrolo .

Lepo se imejte , Mendyy

Živ!
Jaz imam danes prvi CTG, mislim da bo zdaj vsak teden. Vaginalnega pregleda še nisem imela in bojim se, da bo prav danes. Je pas res zoprn v nosečnosti: prvič sem bila trda kot hlod na tistem stolu. Še na dan D, ko sem že imela popadke, in sem od bolečin komaj splezala na stol, me je neka gin. v porodnišnici najprej lepo nazjala, da zakaj sem tako trda, naj se vendar sprostim, saj na ta način ne bom rodila …. No, pa sem. :))
No, mal sem zašla: danes bom tudi zvedla, ali se je moja mala štručka že obrnila na glavo.
Seveda pa tudi jaz komaj čakam na porod oz. na konec poroda … :))

Uživajte!
t, PDP 23.4.

Danes sem bila spet na CTG, ki je v redu-otrokov utrip OK, popadkov ni videti. Zdravnico sem vprašala tudi glede vaginalnega pregleda in je rekla, da jih ona ne dela do termina poroda zaradi možnosti infekcije.
Zdaj pa čakat na začetek….
Lep dan, Saša, PDP 25.4.

New Report

Close