Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Aprilčice – moj velikonočni vikend paket

Aprilčice – moj velikonočni vikend paket

Pozdravljene vse skupaj.

Upam, da ste še vse v enem kosu.
Moje velikonočne počitnice bi mi namesto presenečenja v kinder jajčku skoraj prinesle – BEJBIJA!!! Tako bi kmalu kot ena izmed zadnjih aprilčic, skoraj majčica, postala marčica…

Vse skupaj se je začelo v soboto v zgodnjih jutranjih urah, ko me je buši začel bolet… vse skupaj je bolj spominjalo na kakšne prebavne motnje ali napenjanje. Cel dan sem še delala raznorazne stvari (kljub čudnemu občutku v bušiju), barvala jajčka ipd… Šele po 16h sem se malo zleknila… in začela opazovati, da gre pravzaprav za krče, ki se pojavljajo v nekem določenem obdobju (na cca 20 minut) in trajajo po kakšno minutko. Hmmm, dalo mi je misliti… malo sem spet preletela knjige in revije… in to je bilo to. Vendar si vseeno nisem mislila, da bi se šla kam pokazat. Nazadnje sva se z možem malo pred 21. uro odpravila v porodnišnico, bolj zato, da bom pomirjena kot zaradi česa drugega… A glej ga zlomka, CTG je kazal popadke na 8 minut!!! Sledil je vaginalni pregled, ki je pokazal, da sem spodaj še vsa zaprta, kar zabetonirana in da še ne bo nič…

Sledil je sprejem, 20-urna infuzija za ustavitev popadkov, tridnevna kura z injekcijami za razvoj pljučk, tablete magnezija… in počivanje…

Evo, danes so me pa spustili domov… Zanimiva in vsekakor nepričakovana izkušnja je to bila… mi je kar dalo misliti vse skupaj… :-)))))))))))

Zdaj bomo pa počakali še kakšen mesec, da končno vidimo naše malo neučakano bitjece….

Ob tem vas še obvestim, da sem v sosednji sobi naletela še na eno aprilčilco s foruma – Penelope, ki je že prejšnji teden rodila punčko, majčkeno, luštkano… kaj več bo pa že sama povedala, ko pride domov.

To je bilo moje kratko (opa, dolgo) poročilce minulih dni…

Lp., p., pdp 27.4.2005

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

He he, še dobro da je zdaj vse ok. Je pa zanimivo kolk se aprilskim dojenčkom mudi… Mojmu se je tud in sem tud konc februarja dobila injekcije za pljučka. Kere si pa dobila pomarančka (Dexa al Flosteron)?
Drugače sem pa tudi jaz imelanekja podobnega popadkom v noči s petka na soboto (so bili tam nekje na 20min.), ampak sem se odločila da grem še malo zadremat… in potem so čudežno zginili. Me pa prav zanima kaj bi naredili v porodnišnici če bi prišla tja (glede na to da je moja G rekla da bom morala rodit s CR)…

Nič lepo se imej, in pazi na vaju!!! Sončku pa kar povej da mora še malo počakati na toplem v trebuščku!!!

LP Tina 37t 5/7

Oj!

Tukaj še ena aprilčica, ki je praznike preživela v bolnišnici. Težave sem imela z ledvico. Otrok pritiskava na ledvico in to tako boli, ko sam hudič, ne ven če še ne huje kot popadki. No stanje se je zdajle umirilo.

Zdaj bomo pa lepo počivali in čakali na ta prave popadke. Do PDP imam še 16 dni.

Aprilčice držte se, se pišemo. Želim vam čim manj boleči porod, pa čim več otroškega smeha.

Čao.

Ja aprilčkom se grozno mudi,ker so v prejšnjih tednih videli kako lepo sončke je bilo zunaj.V Šempetru dajejo Dekso.Po mojem bi se zgodilo isto kot Pomarančki čeprav si v 37t

Lp,Trta

Hoj Tinchy.
Ja, aprilskim se res mudi, vem za kar precej malih, ki so že zunaj.
Kako tvoja bebica? A si zdej že notri?

Meni so dali une Dexa za pljučka, čeprav sem bila že 35 4/7… Dr. Pušenjak pravi, da jih po 34 t ne dajejo več. Meni pa so rekli, kao da jih dajo do 37 t. Torej ne vem kaj je ravno prav… sicer nisem ravno pristaš kemije, ampak dohtarjem kolkortolko zaupam…

Kar se tiče samih popadkov pa… meni ni žal, da sem šla v porodnišnico, tudi G mi je rekla, da je edino prav, da sem prišla. Sej mogoče bi se vse skupaj čez noč umirilo, lahko pa, da bi bila na nedeljo že mamica… (ufff, še zdaj si ne predstavljam) ;-)))

Tudi ti se lepo imej… pa sporoči ko bo kaj…. Srečno!

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Hojla!

Ja evo da ti poročam, sem bila v sredo na PDC (dnevni center v porodnišnici) in se je Dr.Sketelj odločila da bom v ponedeljek kar rodila (10 dni pred rokom) in to s carskim rezom :o( . To pa zato ker je otrocek prevelik. No saj meni je kar prav, ker komaj zivim s tem trebuhom… No saj ni tako hudo – motijo me edino nočni sprehodi na wc vsako uro in pol (ko pa tako težko zlezem iz postelje), pa prav dolgo ne morem na nogah stat. Drugače je pa mali kar živahen, že od 24t je v nizkem štartu (beri obrnjen na glavico), zdaj pa tudi že tik pred vhodom v medenični kanal (upam da se do pon. ne bo spustil še nižje).
Ja res je kar nekaj aprilk že rodilo. Zadnja je bila pipica (je rodila včeraj)…

LP Tina 38t

p.s.:Sem se pa odločila za spinalni blok (al kako že rečejo temu pri CR), da bom budna in prisebna ko se mali rodi in da ga bom lahko takoj cartala… Upam samo da jim bo uspel (imajo pri močnejših včasih težave). Bomo videli!

Uffff, v ponedeljek boš že mamica? :-))))))) Kako se to lepo sliši :-))))
Jaz nisem proti CR; naj ga naredijo, če je to v dobro otročka in mamice, kar v tvojem primeru verjetno je pravilna odločitev.

Oh, tudi jaz hodim po 5x na noč lulat. Začuda pa sem v bolnišnici (po vseh litrih popitega čaja) šla le 2x na noč oz. kakih 5x na dan, pa ne da bi zadrževala.

Lepo preživi tvoj zadnji “samski” vikend :-))))))))))

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Uf….

Sam, da je šlo vse srečno skozi…

P.S. Oglasi se kaj…

Tudi meni se dozdeva, da bo prej, kot je bilo rečeno….

pa,pa

Hoj, Stelčka.

Se imam namen kaj oglasit, ma še ni uspelo. Mogoče jutri.

Lepo se imej.

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

New Report

Close