Lepo pozdravljenje!

Kako je?

Naš je zelo živahen!!
A še katero bolijo kosti med nogami? Meni se včasish zdi da ne bom mogla naredit koraka. Zdej ne vem ali je od rolarjev k sem 2 leti nazaj narodno padla ali pa se širi medenica. Mislete da je to kak znak?
Aja pa tud strašansko me špika nad sramnimi dlakami (v določenih valih)?

Danes sem se naročila na zunanji obrat v Postojno v 37 tednu se pravi čez 14 dni (22.3.) in 16 marca imam pregled pri ginekologinji, če bi se slučajno do takrat obrnil, lahko da se je ker ne čutim več samo glavco ampak trdo podolžini in širini (6*6cm).

Anja

Oj!
Tudi mi smo na istem, kar se premikanja tiče. Prav noro je, kako to telovadi skoraj cel dan po meni 🙂 – še zvečer ne da mira in bog ne daj, da se ponoči zbudim 🙂 – potem imam še tedaj telovadbo.

No, glede kosti med nogami je pa tako, da me boli samo na desni strani in pri meni se je tudi nekaj moralo “nategniti” – vsaj g. je rekla, da sem si pretegnila vez, tako da ti glih ne morem reči, ali se mi medenica že širi ali ne.

Jaz glede zunanjega obrata nisem čisto prepričana. Mislim, da bom čakala skoraj do zadnjega, ali se bo bebica obrnila ali ne. Glede na članek dr.Pušenjaka, ki sem ga prebrala, me čisto nič ne mika 🙁, bomo pa videli kako bo potem…

lep večer vsem
Erina
34 t 2/7

Ojla!

Končuje se prvi teden dopusta, ki ga moram izrabiti pred nastopom porodniške. Je bilo kar olajšanje, saj je bilo nazadnje tistih 110 km vožnje vsak dan kar naporno. Preživela sem tudi hud napad homoroidov, tudi to je na srečo bolje. Seveda čakam na ponovitev ob porodu. Ne vem, kaj je huje, šivi ali homoroidi. Vsekakor je kombinacija “ubitačna”.

V sredo sem bila po nakupih v Avstriji. Šla sem po voziček in kupila nekaj luštkanih cunjic. Mi je bilo kar hudo, ker se moja ginekologinja ne more povsem odločiti glede spola, saj bi tako lahko nakupovala kaj bolj punčkastega ali fantovskega. Tako je pa vse nekaj vmes. No, nekaj v roza sem vseeno kupila, za vsak slučaj. Doma imamo že enega fantka, tako da imamo fantovskih oblekic kar nekaj.

Naslednji teden imam pregled pri ginekologinji in glede na izkušnje se bojim, da me potem sploh ne bo hotela vzeti na še kakšen pregled. Po moje ji bom kar malo zatežila, saj ostali vsekakor nazadnje svetujejo bolj pogoste preglede zadnji mesec.

Ostaja pa tudi še dilema glede porodnišnice. Prvič sem rodila v Kranju, sedaj pa resno razmišljam, da bi se zapeljali do Ljubljane. Kje boste pa rodile ostale?

Srečno vsem!

Živa (36 t.)

Živa tudi naš otroček na zadnjem UZ ni hotel razkriti spola, bomo pač morali počakati še kak mesec. Sicer pa sem imela nazadnje pregled ta teden in me je moja G naročila čez 3 tedne, če bo sploh še potrebno je rekla. Kajti otroček se je že začel spuščati, rok pa imam v začetku aprila. Sem pa to tud sama ugotovila, saj me ni več tako tiščalo v želodcu.
Glede nakupov smo v glavnem že vse opravili le še drobnarije okoli plenic in zame dojilski modrček, pa vzmetnico še rabimo za otroško posteljico.
Zdaj veselo peremo in likamo. Res so bile mame včasih boge ker so mogle tolk tetra pleničk zlikat.
Rodit grem v Kranj pa bom potem lahko povedala kako je blo, rodit je tko al tko treba, pol pa v Kr al pa v Lj.

Lep pozdrav, maruška (36/03)

Jaz sem pa naročena v porodnišnico okoli 17.aprila. Sem v 34.tednu,počasi korakamo v 35.teden. Samo še pet tednov! Juhuuu…….. Komaj čakam da malčka ali malčico stisnem k sebi! Na zadnjem uz-ju tudi naš nadobudnež ni želel razkriti spola,je nogice tiščal(a)skupaj.Porednež! 🙂
Drugače pa pregled imam 29.3. Gibe čutim večinoma na levi strani trebuha, bolj v spodnjem delu,tako da se zihr še ni obrnu.Saj ma še čas. Bomo videli kaj bo.
Trenutno smo v fazi pranja in likanja cunjic ter opremljanja stanovanja – spalnice. Upam da nas ne bo prehitelo.
Vsem aprilčicam 04 – srečno in mogoče se srečamo kje v porodnišnici (Lj.ali Nm.)
l.p.
Tassy

Tassy

Ojla;

tudi mi se počasi pripravljamo na porod.Ostalo je še malo manj kot štiri tedne. Otrok se je pričel spuščati kar sem tudi sama ugotovila.Včasih se mi zdi da mi bo kar ven padel. Je pa zeloooooooooo živahen in telovadi kadar se mu za zdi. Ponoči slabo spim ampak pravijo da jo to normalno ker naj bi se tako pripravljale na nočno vstajanje.

Komaj čakam na 1.april, ki je datum mojega predvidenega poroda.
Rodila bom v Ljubljani in mislim da bom tudi v LJ zadovoljna sem slišala kar nekaj pohval.

LP vsem Katarina ( 36 3/7)

lp!

Meni je pa g povedala da bomo imeli fantka, tako da se lažje tudi s hčerkico(3) pogovarjamo in ga je kar močno vzljubila. Bomo videli kaj bo po porodu.
Danes sem se šla izpisat iz zavoda za zaposlovanje in sedaj ne vem več ali moram z delavsko knjižico na socialno? Ve kaj veste?

Kako je pri vas s pregledi pri G? Jaz imam sedaj pregled pri 37 tednu in potem na vsak teden in če je po 40 tednu pa vsak drugi dan.
Edino kar je odvisno od obrata dojenčka, če se ne bo do 37 obrnu grem v Postojno in se mi zdi da bom potem hodila tja na preglede. Ne vem.

Anja

Naš mali se je pa kar preveč umiril. Bo treba pohiteti s pranjem, likanjem in ostalimi pripravami. Pa posteljico in previjalno dobimo šele čez tri tedne… Me kar malo panika grabi. Še dobro, da imam kontrole pri gin. zdaj že vsak teden. Sva z možem bolj brez skrbi. Spim pa od začetka nosečnosti tako slabo, da sem se zdaj že čisto navadila.

Pridno odštevajte zadnje tedne in čim manj skrbi!

Lp, Mateja (34 4/7)

Gledam, berem in se čudim.
Očitno nas bo v aprilu bolj malo rodilo, ali pa se dekleta skrivajo?

lp
Erina
34 t 5/7

Da se še jaz postavim v aprilsko vrsto… čakali bomo še nekaj več kot 5 tednov 🙂))

Težavic kolikor hočete, kak dan hujše, kak dan boljše. Zdaj večinoma res samo še ležim. Tudi mene bolijo vezi, kolki in hrbtenica. Vaj za hrbtenico ne morem več delat, ker se zelo zelo čudno počutim že ob najmanjših naporih.

Pripravljam po malem stvari, večino jih že imam. Počasi bo treba še sestaviti in namestiti posteljico. Manjkajo mi še obrobe za ograjico – takšne, kot jih delajo v Odeji.

Ta teden imam še zadnji odvzem krvi za toksoplazmo, upam, da bo ok. In upam, da me kmalu mine volčja lakota, ker kg prehitro letijo gor. Mogoče tudi zaradi pomanjkanja gibanja. Ne bi rada šla rodit čisto zaležana in brez kondicije, ampak zaenkrat žal vse kaže da se bo to zgodilo.

Lep pozdravček vsem! Upam, da ima še katera tako živahnega otročka, ker mene včasih že malo skrbi vse tole premetavanje 🙂))

lp!

Naš ima ta teden kar redne premike od 12-14 popoldan in 18-20 da se premika , špika, tako da se niti ne upam hodt, k mam občutek da bo ven padu. Kaj še le bo ali pa je to najhuje? 🙂)))

anja

No še dobre tri tedne je ostalo, do težko pričakovanega dneva D.
Počasi pripravljam potrebne stvari.
Bolijo me kolki tako da se včasih komaj poberem iz sedečega položaja.Upam da bo kmalu bolje.
A ste videle marca pa toliko snega. Z možem sva se bolj na začetku zime ko ni bilo snega hecala da ga bo takrat ko bo treba v porodnišnico preveč No upam da bo do takrat že skopnel.

LP vsem aprilčicam

Katarina

No tudi jaz se še enkrat oglašam.
Ostalo mi je še dobrih 5 tednov do dneva D! Moram povedat, da se počutim, razen tega da mi sedaj začnejo zatekat noge in me pečejo , odlično. Še vedno počnem vse. Po eni strani si mislim oh kako lepo mi je sedaj , še pet tednov zase, sprehode, skratka za počet karkoli-brat, se pripravljat na prihod mojega sončka, po drugi strani pa si žrelim, da bi ga že imela pri sebi, ga stisnila, objela,… Njegovo gibanje je sedaj bolj intenzivno kot kdajkoli prej, včasih celo boleče, a dokler miga vsaj vem da je z njim vse ok.
Vsem aprilčicam pa tudi ostalim nosečkam želim lep dan, uživajte v zimski idili in se še pišemo!

Romana 34 6/7t!

Kako ste kaj?

Sedaj smo nekje v 37 tednu. Jutri imam pregled pri GIN. upajmo na najboljše?
Ali kaj špikajo te črvički?

Zdaj 3 tdni tako slabo spim in vsakič ko se moram obrnit na bok se moram zbudit, vsesti, prestavt na drugi konec in nazaj zaspat. Komaj zaspim, se zbudi hčerka(3) , ki spi pri nama in me nazaj zbudi, v tretje je pa treba na WC, in potem je jutro in noč ne prespana.

Anja

Hja, mi smo že/šele v 36 tednu, vendar izgleda vse ok. Imamo tri kilograme, tako da lahko rečem, smo kar veliki.
Danes smo pričeli s CTG-ji, ki jih bova imela sedaj vsak teden vse do poroda tam okoli 13.4.
Smo še zelo živahni, z nespečnostjo imamo pa tudi mi veliiiiiiiiiiiiiiiiiiike probleme. Prav zavidam mojemu, ko lahko tako mirno spi že vse skozi. Me včasih ima, da bi ga nalašč prebudila, ampak si potem vedno premislim.

lp

Erina

lp!

Jaz sem malo narobe zapisala , danes sem bila na pregledu in sem v 36 in 2/7. Bila sem na CTG-ju in na vse veselje mi ni treba na zunanji obrat v Postojno, saj je bila danes obrnjen z glavo na vzdol.
Kako sem vesela.
In sedaj se začenjajo pregledi na 1 teden.
Počasi gremo naprej.

Me zanima ali še katera sliši pokanje(mogoče kosti) pri otročku ko se obrača?

Anja

Brez skrbi. Včasih imam občutek, da ga jaz z rebri čoham po nečem in me je kar malo strah.
Je pa prav zanimivo, ko se prične premetavat in pritiskat na steno trebuha.
Tudi mi smo se že obrnili, tako da ne bo problema s kakšnim carskim rezom ali pa zunanjim obratom. Mi ni dišalo ne eno ne drugo.

lp
Erina

Jaz sploh ne dojemam, da bom čez kake 4 tedne že spet v “dveh delih”. Pripravljam stvari za dojenčka, pa mi pravzaprav sploh še ni čisto prišlo v zavest, da bo nosečnosti zdaj zdaj konec. Niti nisem nestrpna… samo komaj čakam en sprehod (zdaj ne smem hodit) in se veselim pomladi.

Mogoče je kaj narobe z mano… prej sem imela občutek, da se mi nosečnost vleče, zdaj pa sploh ne. Edino, kar se mi res vleče so tile 14 dnevni razmiki med pregledi pri G. Jaz bi kar vsak drugi dan najraje vprašala, če piki dobro napreduje in če je vse v redu.

lp!

Mi smo pa tako, zdaj že od začetka tedna hčerka (3) vstaja ob pol sedmi in ne vem kaj delat. Naša normalna ura je od pol osme do osme.
Vglavnem sem v teh 4 dneh naredila dela za 1 mesec. Glede na to da sem brezposelna in se nimam kam dat čez cel dan preganjava čas s sprehodi(kadar je lepo vreme) in če ne se odpraviva malo ob obalo(Italija).

Če nimam kaj počet se samo živceram kako bo s tem porodom, da ne bo spet toliko čez rok, in umetni popadki ob zadržanosti v porodnišnici, in tistih trdih postelj.
Ko bi vsaj popadke dobila doma!!

Anja

No,

potem sva pa že dve takšni. Tudi jaz sem še pred slabim mesecem imela občutek, da sem noseča že celo večnost. Sedaj pa, ko mi je s tem ponedeljkom pričela delati CTG na vsak teden in ko pomislim, kako blizu je 13.4. (ko bi naj bil dan D) me kar malce stisne. Ne zaradi poroda in kako bo, ker na to sploh ne mislim, ampak bolj iz v tej smeri, da tistega bincanja 🙂 v meni ne bo več.

Moj Muc misli, da se mi je zrolalo do konca. Še pred 14 dnevi sem imela manijo za “prejšnjimi” cotami, sedaj pa skoraj “jokam”, kako bo hitro konec vsega tega.

Saj vem, da bom potem imela to bebico v mojih rokah, ampak vseeno. Po eni strani se zelo veselim, po drugi pa bi še kar malce nadaljevala s tem stanjem.

Bog nas razumi, a ne? Gotovo so hormoni.

lp
Erina
36t 3/7