Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje ANTIBOITIK HICONCIL

ANTIBOITIK HICONCIL

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje povezano z antibiotiki. Mojemu fantu se prehlad vleče že 3 tedne nima vročine apmak ima polen nos, v glavi ima občutek nabitosti. Danes je odšel do svojega zdravnika in mu je predpostavil, da ima hujši preglad in mu dal antobiotike Hiconcil 500. Meni osebno se zdi, da malo pretirava z antibiotiki, ker pri prehladu že sam laik ve, da je potrebno veliko počivanja in ne gibanja oz izpostavljanja na prepuhu. Ja pa še to, da ga ni dal na bolniško z antibiotiki pa ga je oborožil.
Prosim za mnenje in kakšen bolj manj strupern substitut za težji preghlad.

Hvala za odgovor in lep dan

Teja

Pozdravljeni!
Glede na to da se prehlad vleče že tri tedne, je zdravnik ocenil, da je potrebno jemanje antibiotika Hiconcil.Velikokrat se namreč zgodi, da pride do poznejših zapletov zaradi oslabljenega imunskega sistema. Zato svetujem, da vaš fant antibiotik poje do konca. Uživa naj čimveč sadja in zelenjave in pije veliko tekočine (voda , čaj). Za dvig odpornosti priporočam Immunal tabletami in vitamine
Tudi sam sem proti pretirani uporabi antibiotikov ampak v določenih primerih je to potrebno in potrebno jih je jemati do konca, čeprav je zdravstveno stanje že dobro. Največja napaka ki jo pacienti delajo je, da se antibiotik ne poje do konca in s tem postanejo bakterije odporne na antibiotike.

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

New Report

Close