Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva antibiotiki in nosečnost

antibiotiki in nosečnost

Spoštovani!

Popoldan sem v lekarni dvignila antibiotike BACTIFLOX-750, ki mi jih je osebni zdravnik predpisal zaradi bakterijske okužbe dihal. Opozorila sem ga, da obstaja možnost, da sem noseča in mi je zatrdil, da mi bo predpisal antibiotike, ki ne bodo škodili morebitnemu plodu.
V priloženih navodilih pa sem pravkar prebrala opozorilo, da se zdravilo ne sme predpisovati otrokom, pa tudi nosečim in doječim ženam, ker vsebuje ciprofloksacin, za katerega pri testih na živalih niso mogli izključiti možnosti poškodbe rastočega hrustanca.
Zdaj sem v dilemi, ali naj zdravilo jemljem ali ne. Ali mi lahko pomagate?

Hvala in lahko noč.

Tina

ne vem. Odločite se ali ste noseči ali ne. Načeloma je namreč lahko noseča vsaka ženska ki ima spolne odnose v reproduktivnem obdobju med 13. in 55. letom. V prvih dneh nosečnosti najmanj do izostanka M pa tako še ne nastaja hrustanec, vsak morebiten vpliv pa bi zarodek kvečjemu ugonobil, ne bi pa mu pustil trajnih posledic.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close