Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Antibiotiki

Antibiotiki

Pozdravljeni,

že dlje časa sem bolna. Najprej sem imela trebušno virozo in gnojno angino, dobila sem Hiconcil. 10 dni za tem sem dobila vnetje srednjega ušesa, dobila sem Amoksiklav. Sedaj je bilo 14 dni ok, ampak sem včeraj spet dobila Hiconcil zaradi zabitih sinusov in gnoja, ter pokanja v ušesih. Odkar jemljem antibiotike opažam penjenje urina, pred tem kolikor se spomnem tega nisem opažala. Je to normalno? Trudim se popiti vsaj 2 l vode na dan.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
niste naposali, če ste imeli pregled urina. Da se peni, povejte zdravniku. Če v urinu ni beljakovin in v sedimentu ne celic in cilindrov, ni najverjetneje nič narobe z ledvicami!
Žal en infekt lahko pomembno zmanjša odpornost in gre za ponavljajoče se okužbe. Izključiti je treba vzroke za ponovne okužbe, ki se jih da pozdraviti. Predvsem anatomske nepravilnosti, treba je pogledati krvno sliko, morda slikati nos in obnosne votline.
Vsekakor so to stveri, za katere se na podlagi anamneze in pregleda odloči zdravnik.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close