Antibiotik Amoksiklav
Pozdravljeni!
Zanima me kakšne negativne izkušnje z Amoksiklav antibiotikom ste že imeli? Naša skoraj 3 letna punčka ga je dobila, ker je imela bolečine v ušesih. Po jemanju je že drugi dan bolj malo jedla, četrti dan pa je začela bruhati, dobila grozno drisko, čisto tekočo in še trebuh jo boli. Dobila je tudi prebavne motnje, saj je vse našteto stranski učinek tega antibiotika.
Danes gre k zdravnici pa ker ponavadi kaj dosti ne ugotovijo ampak bolj predpišejo zdravila me zanimajo, če je imel še kdo tako reakcijo. Imela je tudi visoko vročino 39 stopinj, sedaj je nima, ima skoz okoli 37 mogoče malce več.
LP, Vesna
Mi smo stalno na Amoksiklavu in samo prvič so se pojavile pikice po celem telesu. Je bil sum na alergijo, pa smo ga kasneje ovrgli, očitno je zraven preboleval tudi pikasto virozo.
VČasih se mi zdi tudi, da malo vpliva na izločanje blata, samo pri nas nikoli ni driske zaradi tega.
Če so hude težave, potem pač predpišejo drug ustrezen AB. Pri AB je potrebno narediti celo kuro, če ne nima smisla.
Pozdravljene,
sem nova na forumu. Moj prvi fantek je dobil amoksiklav pri kakih 6 mesecih in so se mu tudi pojavile pikice po telesu. Smo ga do letos ovrgli (ker naj bi bil alergicen). Alergicen ni..zgleda, da je takrat preboleval sesto bolezen. Ta drugi ga je dobil ze pri 2 mesecu….nikoli nismo imeli tezav…ce pa sem mu dajala se probiotike, takrat ja…se je pojavila driska…
lp
Zdravniki in starši tem malim otrokom pod 4 leta vse prehitro te močne antibiotike dajejo,,,,,
prvo dajte čaj med in pol zdrobljebe tablete aspirin ali lekadol plus c. Isto limonin sok in se zadeva hitro umiri,,,,ni vse v antibiotikih ti pobijejo vse bakterije tudi dobre,,,no in to pri teh malih bitjih ni nujno samo dobro……