Najdi forum

Anksioznost pri seksu

Imam 33 let in nikoli v zvezi nisem imel tega problema. Odkar sem samski imam anksioznost pri seksu. Vedno ko spoznam kakšno žensko me vedno preleti tisti občutek “kaj če ne bo erekcije, kaj bo rekla, ne zmorem, kako naj naredim da bo, je to normalno,…”. Tudi libido se mi je kar dosti zmanjšal, seks me ne zanima več toliko. Vmes se mi je že stanje izboljšalo in je prišlo vse nazaj, potem pa spet ponikne. Prav zaradi tega imam slabe izkušnje, ne upam več hoditi na zmenke a želim si punco (zvezo). Kdaj vzamem tudi modro tabletko, ampak se je tudi že zgodilo da ni pomagala ker sem toliko razmišljal o tem, vendar v večini primerov prime. Rad bi rešil ta problem a ne vem kako, ne vem kje začet in če se to sploh da odpravit pri meni ker dosti stvari preveč razmišljam. Mehanska okvara ni, sam ko sem sam še gre nekako samozadovoljevanje, tudi kdaj zjutraj doživim erekcijo, ko sem sproščen in nimam takšnih misli (kar je iz dneva v dan več).
Prosil bi za pomoč ter kako in kje začeti. Terapije so kar drage, 60EUR na obisk, jaz bi pa verjetno potreboval večkratne obiske :/ ampak če bi pomagalo bi z veseljem plačal

Pozdravljen.
Iz vašega teksta je razumeti, da v prejšnji zvezi niste imel nikakršnih težav/problemov. Težava se je pričela manifestirati šele v vašem obdobju brez partnerke.
Na razpolago in dostop imamo do ogromno informacijami, prav tako (hote/nehote) pa prejemamo veliko informacij, ki so pogosto usmerjene: kako moramo bit, kako se obleč, kako govoriti, obnašati, seksati, kakšen mora biti on, kakšna mora biti ona itd. Da ne govorimo kakšen mora biti njegov/njen zunanji izgled in spet itd. Nekateri so nekoliko bolj, spet drugi nekoliko manj dovzetni za vso to bombardiranje informacij.
Napisal ste da ste se posluževal “modre” tabletke. T.i. modro tabletko lahko uradno dobite le na recept. Predvidevam, da je bil pred izdajo recepta vprašanje, zakaj to potrebujete. Ali ne? Predvidevam, da je potekal tudi pogovor?
Pomembno je vedeti, da pri uporabi (ali Viagre ali Cialisa itd.)…v kolikor predhodno ni prisotno “možgansko” vzburjenje, pogosto tudi tableta ne omogočala erekcije.
Opisujete vaše miselne procese, ki sem vam porajajo pred/med spolno aktivnostjo. Drži, slednje absolutno niso motivator, temveč gumb na katerem piše STOP. Predvidevam, da ste razvil cel spekter miselnih vzorcev, saj kot pravite vas to ovira tudi pri samozadovoljevanju. Ovira pa vas tudi pri interakcijah, oziroma pri iskanju partnerke.
Sprašujete, kje je potrebno začeti. Prične se z ugotavljanjem vzroka ali vzrokov.
Vendar, “ne mečite puške v koruzo”, saj ste naredil že velik korak:
1. prepoznal ste problem/težavo,
2. ubesedil ste vašo težavo/problem,
3. iščete rešitev/pomoč.
Predvidevam, da ste dovolj močna oseba, saj ste o tem “javno”spregovoril. Kar lahko predstavlja zelo dober pričetek uspešne terapije.
lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com

New Report

Close