Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Anatabloc in Hashimoto

Anatabloc in Hashimoto

Žena ima problem s ščitnico. TSH kljub euthyroxu 50mikrog skače od 1,7 do 5,3. T3 in T4 sta scier v me mejah normale. Protitelesa: ene so 450, druge 116, ne vem ali TPOAb ali TgAb, v glavnem oboji so prisotni čez mejo normalnega. Hashimoto torej. Načeloma ima le klasične simptome kot so suha koža in malo se je zredila, lasje so ji izpadali, kar se je sicer zdaj umirilo, ampak TSH pa je nekonsistenten kljub Euthyroxu. Ker imava težave pri zanositvi in sva naredila že cel kup enih testov in posegov in je normalno nama ostane edina neukrotljiva stvar ščitnica.

In sem po brskanju po tujih straneh naletel na Anatabloc. Prehranski dodatek ki zavira vnetja, ne samo za ščitnico ampak tudi ostala avtoimuna stanja. Po jemanju tega so baje rezultati fenomenalni, vsaj ljudje poročajo o znižanji protiteles in precejšnjem izboljšanju počutja. Top svetovni tirologi pa govorijo da do sedaj ni bilo niti enega uspešnega zdravila, razen tega, ki precej obljublja. In sem misli da kaj o tem vemo tudi pri nas in jok, nič. Ne na med.over ne na metuljčici nobenega posta o tem.

Tako da me zanima a res še nihče ni nič slišal o tem ali probal?

Stvar se da naročit direkt pri proizvajalcu prek spleta in ker je dodatek ne rabiš recepta.

Jaz sem o tem bral tule: http://www.stopthethyroidmadness.com/2013/01/09/anatabine-hashimotos-inflammation/[/url] in potem še na drugih straneh.

Spoštovani!

Omenjenih tablet sicer ne poznam, ampak verjamem, da človek v želji po zdravju poskusi marsikaj. Je pa potrebna previdnost.

TSH vsem nam niha, vendar se zdi, da je stres dodatni obremenilni dejavnik pri vsem skupaj. Mogoče bi soproga – glede na to, da sta T3 in T4 v mejah normale, opravila še kakšen pregled pri endokrinologu, kajti obstaja še možnost, da ji poleg ščitnice nagaja tudi PCO sindrom (?)

Protivnetno naj bi sicer delovalo tudi dodajanja selena in menda izvleček iz rastline “mačji krempelj” ali noht, ki se dobi kot prehransko dopolnilo mislim da tudi v sosednji Avstriji.

Lep pozdrav, Sabrina

PCO žena nima, tako da… za selen sem sicer slišal, pa brezglutensko dieto itd… anatabloc je pa povsem nova stvar in me je zanimalo kake mamo kaj izkušnje pri nas s tem, pa vidim da sem edini ki sprašujem.

Žal.
Zadevo sem sicer preletela. Ne vem, mogoče. Če bosta poskusila, se na vsak način priporočamo, da nam zaupata izkušnjo. Še enkrat pa opozarjam na skrajno previdnost.
Iz svojih izkušenj lahko povem, da sem preizkusila kar nekaj stvari – od homeopatije, do ashwagande, mace, ginsenga in še česa, pa se je zadeva vsakič končala z aritmijo 🙁

zanimivo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close