Anastezija

Lep pozdrav!

Imam VEEELIIIIK problem!!

Imam neskončno paranojo pred zobozravniki. Čeprav mi drugače ne težko prenašat bolečino, se zobozdravnikov neznansko bojim.

Ta strah pa se mi je sedaj “vrnil” v zelo slabi obliki. Po mojem mnenju nimam več zoba, ki nebi imel vsaj zametkov kariesa. Na nekaterih zobeh, pa je že zelo dobro viden. 3 desno zgoraj pa je že zelo “načeta”, če splohlahko rečem načeta. Problem je v tem, ker nimam dovolj poguma za obisk zobozdravnika.

Zanima me, kakšne so kaj možnosti anastezije? Obstajaj možost “popolne” anastezije? To sprašujem predvsem zato, ker mi je šolska zdravnica rekla, da mi raste modrostni zob, dejansko pa je bila bolečina zaradi vnetega živca pod plombo. Dr. Rant mi je živc odstranila, vendar me je med posegom veeno zeeeeloooooo bolelo, kjub dvem injekcijam – imam kar veliko telesno težo in miščno maso.

Informativno me tudi zanima, kakšne so cene anastezije, če se je ne da uveljavljati “pod koncesijo”?

SPoštovani Gost,

ne vem, kakšno anestezijo imate v mislih.
Če mislite na splošno anestezijo, potem vam tako poseg lahko poravijo v POstojni (naslova ne vem, je že bil objavljen na forumu – pobrskajte z iskalnikom). V tem primeru ste samoplačnik, cene pa so velike, upoštevati morate, da je splošna anestezija draga, poleg tega pa je cena odvisna tudi od števila stroitev, ki se opravijo. Po mojem mnenju lahko računate z zneski nekaj 100.000 SIT.
Lokalna anestezija pa vam pri vsakem posegu pri zobozdravniku s koncesijo in vam je ni potrebno plačati.

Dragi Gost

Enak problem strahu pred zobozdravniki sem imela jaz. Svetujem ti iz lastnih izkušenj, pojdi čimprej, da se ti ne zgodi kar se je meni zgodilo. Zobe sem imela že tako načete, da je bilo potrebno ne samo “navadno” puljenje ampak kar cela operacija. Verjemi to zelo boli – če že sama operacija ne, pa psihično, ker se zaveš, da ti gredo zobje eden za drugim “k vragu”. To pa pravijo je znak staranja.

To kar preživljam jaz sedaj, pa nisem tako v letih (44) ne privoščim nobenemu. Za dober izgled in boljše počutje bom zaradi implantantov odštela toliko denarja, da bi si lahko kupila soliden avto.
Pa ni denar vse. Predvsem je pomembno ohraniti zdrave zobe čim dalj časa.

Ne se bat zobozdravnikov, saj včasih res boli. Ko si na stolu misli na kaj lepega- ne na to da si na “mučilnem” stolu, pa bo manj bolelo. Preizkušeno.

Pogum, pa lep pozdrav
Mary

New Report

Close