Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina analna fisura?

analna fisura?

Pozdravljeni,

Stara sem 22 let.
Vsake toliko časa me pri odvajanju blata zapeče, kakor da bi počila kožica v zg. predelu anusa na(gor proti hrbteneci),ob tem tudi krvavim,čeprav minimalno (2-3 kapljice). To se zgodi tudi, če je blato mehko in ni samo pri zapeki. Nato me nekaj časa skeli tudi pri umivanju tega predela.
Pogosto imam tudi vetrove.
Pred nekaj časa sem bila pri zdravniku, zaradi opisanih težav in ker sem na blatu opazila sluz pomešano s krvjo, prav tako tudi na toaletnem papirju. Zdravnik je opazil zarezico pri analni odprtini, vendar je menil, da to ne more biti vzrok. Predpisal mi je mazilo proti hemoroidom. Zdaj se to ponavlja. Kaj naj naredim, moram ponovno k zdravniku ali je dovolj, da si v lekarni kupim kakšno mazilo, svečke… Katere? Ali so to hemoroidi (kakršnihkoli bulic nisem opazila) ali analna fisura? Kako jo lahko pozdravim?

Hvala za vaš odgovor!

Spoštovani!

Očitno gre res za analno fisuro in pomaga enako maziko kot za hemeroide, ki si ga lahko kupujete brez pregleda v lekarni. Pri dzravniku se ogalsite le, če bo težave neprestaana in ne bo ustreznega izboljšanja ali če bi opazili kri in sluz pomešano z blatom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close