Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Anabolni steroidi!

Anabolni steroidi!

Pozdravljeni!
Obrnil sem se že na veliko zdravnikov na internetni strani http://www.24ur.com a od njih nisem dobli zadostnega odgovora na vprašanje, ki me je zanimalo, zato sem se odločil da če o tem povprašam vas.
Moj problem so Anabolni Steroidi (AS). Star sem 19 let, ukvarjam se z bodybuildingom (cca. 1 leto) in da bi hitreje povečal mišično maso so mi svetovali uporabo AS. Natančneje mi je bil svetovan AS NAPOSIM (Dianabol), o katerem pa ne piše veliko na internetu. Predvsem me zanima kakšni so stranski učinki, kako delujejo na organizem in ali jih je smiselno jemati.? Za odgovor in pojasnitev se vam že v naprej zahvaljujem. Aja, z zdravjem nimam težav.
Hvala!

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Če jih še nimaš, jih boš pa še imel, tako zaradi steroidov, kot zaradi nekga dne opustitve sedaj intenzivnih treningov. Mišična masa je rezultat zasnove, mišičnega dela in kemije. Le-ta ima sicer nekaj vpliva, a več stranskih učinkov kot koristi in jih ne jemlji. Kaj pa boš dosegel? Več mišic, kot jih potrebuje telo za opravljanje vsakodnevnih aktivnosti in nekaj dodatnih naporov, je nepotrebno, odveč in čez leta celo škodljivo. Obrabijo se sklepi, hrustanec in tudi hrbtenica. Lepota je relativni pojem. Če želiš imeti mišice zaradi večjega seksapila, je to zguba časa.

Steroidi imajo stranske učinke ne glede na odmerek in se z večanjem odmerka le še povečujejo. Zavirajo normalno ravnovesje v proizvodnji kortikosteroidov nadledvične žleze in posredno vplivajo na spremenjeno raven ostalih steroidnih hormonov – med drugim testosterona, kar vodi v spremenjen spolni hormonski status, hipogonadizem in včasih tudi v neplodnost. Povzročajo tudi redčenje kosti, preobremenitev srčnožilnega sistema, povzročajo zgodnejšo aterosklerozo – poapnenje žil…

Kdor ti je svetoval ali celo dal steroidne hormone je tvoj sovražnik, sam sebi pa si največji. Seveda ima vsakdo svobodno voljo in lahko s svojim truplom dela kar hoče, a ni cilja (ko ne gre za bolezen), za katerega bi bilo vredno jemati steroide – niti želja postati mister universum – pa brez zamere, ker sem prepričan, da boš šel po svoji poti in te blebetanje nas zavaljenih in zasedenih klincov ne bo pretirano ganilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ali je v Sloveniji sploh dovoljena trgovina s temi zadevami?

Namreč danes se je na najdi.si pojavila zanimiva povezava na stran http://sterohab.8m.net/

Spoštovani!

Ni dovoljena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Torej,če sem prav razumel ste v prvem odgovoru povdarili,da je tudi vadba brez steroidov lahko škodljiva in nesmiselna?

poleg obrabe sklepov manjše kostne mase so še kakšna resnejša obolenja povzročena zaradi anabolnih steroidov?

Spoštovani!

Da. Vadba zgolj zaradi mišic kot takih je nesmiselna. Seveda, če so za tem neki cilji tekmovanj v izgledu ali poklicne oz. druge kariera zaradi videa, je to druga pesem. Problem nastane po opustitvi, ker je naenkrat preveč energije in ne nazadnje izotonično obremenjevanje sklepov pusti posledice na sklepih in kitah ter vezeh.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

če se pa vadba nadaljuje pa ni posledic ali narobe razumem?

Spoštovani!

Sladkorna bolezen, hipogonadizem, motnje libida in potence ter neplodnost.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Ne, če jo boste prilagajli starosti in sposobnostim in ne pretiravali preko vseh meja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pa še kako ginekomastija, potencijalni razplod rakavih celic (če je človek malo gensko nagnjen k raku), trajna tresavica(tresenje rok), živčnost,…

LP Oliver

Pozdravljeni,
moj sin jemlje kortikosteroidna inhalacijska zdravila proti astmi. A mogoče imajo tudi ti kortikosterodi podobne stranske učinke kot ste opisal v prvem odgovoru. Kakšna je razlika med anabolnimi steroidi in kortikosteroidi za zdravljenje astme.
Napisal ste, da kdor predpiše steroide je naš največji sovražnik. Upam, da zdravniki že vedo, kaj delajo in kaj predpisujejo.
Hvala za odgovor. Jana

Spoštovani!

Eno je zdravljenje bolezni, drugo je uživanje kortikosteroidov pri zdravih zaradi zadrževanja vode in “večanja” mišične mase.

Pri določenih boleznih so kortikosteroidi nujni, vendar v kontroliranih odmerkih.

Inhalacijski kortikosteroidi se samo minimalno vsrkajo v kri in ne povzročajo niti približno takih tažav, kot nekontrolirano uživanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Naletel sem se na eno starn, ki ponuja dosti bolj ugodne cene.

Brez reklame.

Pozdravljeni!
Imam težavo in prosim za nasvet, pomoč. Star sem 30 let in sem jemal steroide, predvsem testosteron depo. Problem je v tem da po končani kuri, mi libido zelo upade, kljub temu da vzamem clomid,proviron.. Bral sem da se stanje čez čas izboljša,ampak pri meni ni tako.. Z dekletom si želiva tudi otroka, ampak ko nisem na kuri zelo težko doživim erekcijo, ko pa sem pa se bojim da je zmanjšana plodonost, saj že pol leta imava nezaščitene spolne odnose in se nič ne zgodi..
Prosim za nasvet, (brez obsojanj) kaj bi bilo pametno napravit, če je potreben kakšen zdravniški pregled,mi prosim svetujte kakšno samoplačniško ambulanto.

Hvala.

Spoštovani!

Motnje erekcije niso nobena posebna novost ne glede na jemanje zdravil. Na vašem mestu bi si pomagal s katerim od zdravil za vzdrževanje erekcije. Če gre za telesni problem, bo pomagalo, prav tako, če je dodatno še psihično pogojeno. Z uspešnimi erekcijami boste mogoče v prihodnje lahko mirno občevali tudi brez zdravila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ce to u vzameš,škodi kej,če piješ, alkohol pa ,tud mal marihuanu?Prosim za nasvet,hvala…

Spoštovani!

Vse našteto v manjšem ali včejem odmerku slej ko prej povzroča škodo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Imam vprašanje glede depo testosterona. Zanima me, če je možno, da so stranski učinki živčnost in podobno?

New Report

Close