ampule priti klopom

Pozdrav!
Zanima me, če tisti ki uporabljate ampule protu klopom in bolham za pse, ali vam pomagajo / vašim psom.
Pri nas poleti redno dajemo ampulce za vrat, a kaj ko je na psu še vedno veliko klopov. Ker je bele barve se mu jih fino vidi in jih velikokrat odstranimo, še predenj se zarijejo.
Zanima me, če je smisel kupovati ampule?
Veterinar je namreč rekel, da proti klopom za pse ne pomaga nič, oz. samo nekoliko zreducira število klopov, ne da se pa preprečit, da se ne bi zarili.
Kakšen nasvet…

Mi uparabljamo pri enem psu Advantix(ker mu Frontline ne prime več),pri psici pa Frontline.Kadar gremo kam,kjer vem,da je veliko klopov,pa jih dodatno natrem z razredčeno mešanico eteričnih olj.

lp

jaz uporabljam mesanico etericnih olj in frontline v sprayu. Letos je Spela pobrala tri klope. Je pa res, da se skoraj ne sprehajava po gozdu, ampak po travnikih.
m.

------- www.kosovir.si

Jaz uporabljam Frontline in eterična olja. Letos je imel Bingo skupaj 5 klopov – hodiva kar dosti po gozdu.

Lp, jessy ****** "It doesn't matter how big your body is or your reputation, if you want to be special, you just need a big heart." *****

Mi uporabljamo Frontline ampule, a ima ogromno klopov.
Že živimo zraven gozda, nato pa se še vsak dan 2x potepamo po ,, jungli,,. Tako imamo tudi po 7 klopov na dan, ki pa jih poberemo preden se zarijejo…lahko pa tudi kateri uide v kožo.
A se eterična olja kupijo pri veterinarju? In kako ga nanesete?

Jaz uporabljam front line u spreju. Ampule so zanič.

New Report

Close