Najdi forum

amniocenteza

Koliko stane ta pregled (amniocenteza) za samoplačnike?

Hvala in LP.

V Zavodu za prentalno in postnatalno diagnostiko stane poseg+ kromosomska analiza trenutno 135 000 SIT.

Pozdravljeni!

Kje pa se nahaja ta zavod? Nekako mi ga ne uspe dobiti po raznih imenikih. Slišala sem, da ta pregled stane 300.000 SIT, če si samoplačnik. Ta cena je v ljubljanski porodnišnici.

Hvala za odgovor

Zavod za prenatalno in postnatalno diagnostiko ima sedež v Postojni,
Prečna 2., posvetovalnica pa je tudi v Ljubljani na Metelkovi 11. Lahko se naročite po telefonu 05 726 47 58 ali 041 40 63 63

Ali je amniocenteza vedno samoplačniška, ali se nikjer ne da preko kakšne napotnice?

Lep pozdrav

nova

Nikakor ne. V primeru, da kateri od presejalnih testov npr. UZ pregled nuhalne svetline ali pa trojni hormonski test, opozori na povišano tveganje, vas ginekolog napoti na amniocentezo, da se to dokončno ovrže ali potrdi.

Zanima me kak lahko pri merjenju nuhalne svetline pride do razhajanj pri končni meritvi? Moja sestra je bila na dveh meritvah v razmaku 5 dni, rezultati pa so različni 1:6506 in 1:202, poslana je bila na genetski povet+poseg. Slični primer je doživela tudi znanka zadnji rezultat 1:147 pri 27 letatih, vendar se ni odločila za amniocentezo, in rodila popolnoma zdravo deklico. Zakaj takšni rezultati? Od česa je vse to odvisno? Koliko % mamic, ki se po NC odločijo za AMNIO, rodi popolnoma zdrave otroke, neglede na rezultat NC?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

New Report

Close