Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ambulantna histeroskopija v MB

ambulantna histeroskopija v MB

Imam napotnico za ambulantno histeroskopijo v MB. Imam dve telefonski številki (02 321 24 42 in 02 321 20 84) na kateri naj pokličem v prvih dveh menstruacije in se naročim.
Kličem že celo dopoldne, a se mi nobeden ne oglasi. Prosila bi za pomoč tiste, ki ste že bile na tem posegu v MB. Kdaj ste klicale? Imajo kakšne ure za naročanje? Vam je kdo dvignil telefon? Naročila se naj bi pri sestri Boženi. Do katerega dne menstruacije se je še mogoče naročiti? Te naročijo za isti mesec?
Hvala za odgovore.

Se jih končno dobila in uredila.

Anjajob, in za kdaj si se naročila? Ker sem tudi jaz bila včeraj dobila napotnico za histeroskopijo in sem dobila enaka navodila kak ti… Upam, da ni dolge čakalne dobe, napotnico so ti poslali po pošti domov ali kako? Meni je včera po ultrazvoki niso dali, vidla pa sem, da je bila izpoljena…

Javi mi kako si opravila…

nova
Uredništvo priporoča

Tea31, tudi meni niso dali napotnice v roke.

Ko sem klicala za histeroskopijo, so mi rekli, da me bodo ta četrtek poklicali nazaj (sestra Lucija) in bom vse izvedela. Upam oz. želim si, da bom že ta mesec na vrst. Več ti napišem konec tedna..

hey.

jaz sem ze dala skozi histeroskopijo in sem bila na vrsti se v istem ciklu M.

Jaz sem klicala v četrtek, prvi dan M in so mi rekli, da me pokličejo za datum. Kdaj približno lahko pričakujem klic in potem poseg? Malo mi je zoprno zaradi službe, če bo iznenada….

Maj10, sem jih po enem tednu poklicala in se malo pozanimala, ker me še niso poklicali. Kolikor sem razumela, delajo plan za en teden naprej in če “prideš notri” te pokličejo. Če te v približno dveh tednih ne pokličejo, to pomeni, da moraš ob naslednji menstruaciji spet poklicati in javiti prvi dan menstruacije in potem te oni pokličejo, ko prideš na vrsto. Ostane nama torej samo čakanje.

Ja sam jaz z naslednjo M že štartam s postopkom…. tko, da upam, da me pokličejo kmalu! A potem ti tudi še nimaš datuma? Kdaj pa s postopkom začneš?

Maj10, danes so me poklicali (napiše zasebna številka, da ne boš presenečena) in sem dobila datum 3. 4. Mislim da bodo tudi tebe poklicali še ta mesec.

Drugače pa mi je iz neuspešnega novembrskega postopka ostal en zamrznjenček in ponj bom šla naslednji mesec.

anajob, tudi jaz sem dobila klic… mogoče se srečava 😉

Če si tudi ti na vrsti v sredo, se bova po vsej verjetnosti srečali. Jaz sem dobila uro ob 9h, pa ti?

Jaz imam uro ob 10h, mogoče se res srečava. A ti je sestra rekla, da jo moraš počakat v pritličju ginekologije? A je to tam, kamor hodimo tud na preglede in UZ-je, a kaj veš?

Mogoče se res srečava.
Tudi meni je rekla, da naj jo počakam v pritličju, ampak jaz mislim, da je to tam, kjer čakaš tudi za punkcijo in transfer in kjer je pisarna IVF. Sem jo vprašala, če jo to tam in je rekla, da je. Se pa zdaj za nazaj spomnim, da nas je včasih v tisti čakalnici sedelo več (nismo bile vse za IVF) in je sestra prišla po kakšno in jo odpeljala.
Na UZ in preglede pa hodimo v klet, tole je pa malo višje.

Aja… pol bom morala še ugotovit, kje je to, punkcije v Mb-ju namreč še nisem imela in vse kar poznam tam je tisti hodnik, kjer čakamo za UZ-je. A to je potem po stopnicah navzgor, namesto navzdol?

Ja, po stopnicah navzgor – saj boš našla, ne skrbi.

Hvala anajob 🙂

Anajob kako je bilo na posegu?
Je potrebno imeti svojo spalno? Kako dolgo pa to traja?

Pozdravljene!

Mene pa zanima, ali katera ve, se po ambulantni histeroskopiji še v istem ciklusu vstavi zamrznjen zarodek, ali moraš čakati na naslednjo M?

Hvala za odgovor

Ribica 2013, sam poseg je trajal kakšnih 15 minut, boli, je pa znosno. Meni je vmes postalo zelo slabo, potem pa so zmanjšali nekakšen pritisk (vsaj tako so se menili) in mi je bilo bolje. Spalne srajce ne potrebuješ (za vsaj slučaj sem jo imela s seboj), ker dobiš tam nekakšno haljo, ki si jo oblečeš.

Soncika.soncika, ne vem, če lahko greš že v istem ciklu po zamrznjenčka. Nisem spraševala (opravili so mi jo 21. dan ciklusa) in mi svetovali, da grem po svojega zamrznjenčka takoj naslednji ciklus – pa saj to bo kmalu, še ta mesec.

Zdravo, tudi jaz sem imela ambulatno histeroskopijo v MB že marca. Zdaj čakam na M, da grem po pingvinčka … A M od nikoder! 🙁 Zakaj je ni, nimam pojma. Čakam in sem malce že jezna …
LP

New Report

Close