alrgija in plini
Pozdravljeni !
Moj 4 letnik je alergicen na jajce in lesnike (stopnja 2 in 3 od 6). Prve dve leti je bil veliko bolan in pojedel veliko antibiotikov imel je hud atopicni dermatitis. Potem sem smo pocasi spoznavali kaj mu skodi in zdaj je ze skoraj dve leti na strogi dieti in brez AD. Lansko zimo sva hodila tudi na BT ampak sem ugotovila, da terapevtka ni bila dobra in se bojim, da mu je terapija celo skodila, medtem je namrec razvil alergijo na lesnike ( je to mozno ? ). Spomladi sem mu po enem letu zacela spet dodajati psenico in zacelo ga je zelo napenjati, sicer se ni pritozeval, plini pa so bili neverjetno smrdljivi. S psenico sem prenehala ampak se ni prevec izboljsalo. Zdaj se mi zdi, da mu skodi tudi oves in tudi to smo ukinili. Malo se je izboljsalo ampak se vedno so plini, ki se pojavijo preden mora na blato, zelo zelo smrdljivi. Vmes smo tudi naredili test za celiakijo in je negativen.
V glavnem je biolosko predelano hrano. Letos je zacel hoditi v vrtec in tam je kosilo ampak je zaradi alergij precej omejen.Doma se trudim s hrano ampak je precej izbircen in trmast. Vsak dan dobi kuhano zelenjavo (sveze ne mara), nekaj sadja, predvsem jabolka, dodajm mu 2 zlicki lanenega olja. Kaj mislite, da se dogaja ?
Hvala za vas cas in lep pozdrav !
Vetrovi so samo simptomi, prav tako alergije. Kje pa je vzrok?
Zaradi jemanja antibiotikov se pri vašem otroku ni mogla razviti črevesna flora. Črevesna flora kot trava prekrije črevesno sluznico. Kadar nastanejo v flori prazna mesta (na primer pri jemanju antibiotikov), se tja hitro naselijo glivice.To se je zgodilo tudi pri vašem sinu. Poleg tega takšna nezaščitena mesta (kjer ni črevesne flore) prepuščajo snovi, ki drugače ne bi prišle skozi črevesno steno. Imunski sistem jih prepozna kot sovražnike in pride do alergijskih reakcij. Tole sem zanalašč zelo poenostavljeno napisal, da boste lažje razumeli povezavo med antibiotiki in nastankom alergij.
Poleg tega je vaš otrok demineraliziran: primanjkuje mu mineralov, saj jih veliko porabijo glivice, pa tudi absorbcija vitalnih snovi je zaradi alergijskih reakcij (vneta čr. sluznica) zmanjšana.
Stanje se je poslabšalo še po vsakem cepljenju, ki je izredna obremenitev za imunski sistem.
Vetrovi nastanejo zaradi slabega prebavljanja ogljikovih hidratov. Hrana zastaja v črevesju, pride do vretja in nastanejo vetrovi. Ti vetrovi so izredno strupeni in močno obremenjujejo telo.
Ukrepi: protiglivična dieta, probiotični mikroorganizmi, bazični minerali.
O vsem smo že pisali.
LP
Najlepsa hvala za tako hiter odgovor.
Ze spomladi sem mu dajala probiotike v prahu in ravno po jemanju tega so se pojavili tile plini. Takrat sem se malo ustrasila, da sem mu jih dajala prevec. Je to mogoce ? Zdaj mislim spet malo poostriti dieto. Zacela sem mu dajati klorelo ampak tudi tukaj se bojim, ker nimam natancnih navodil za doziranje. Imam jo v tabletkah in zdaj je dovolj star, da jo pogoltne.
O bazicnih mineralih pa moram pobrskati nazaj, kaksen namig o doziranju za 4 letnika?
Lep pozdrav in se enkrat hvala za odgovor !
Poiščite probiotične mikroorganizme v tekočini, jemljejo jih lahko otroci od 3. leta starosti. Za prašek pa ne vem, vprašajte prodajalca ali uvoznika, vendar se morate na vsak način pozanimiti o doziranju za otroke.
Dieta je pri glivicah odločilnega pomena, tudi v vrtcu!
Ne vem, kako bi vam lahko koristile v tem trenutku klorela alge, bom pomembni so bazični minerali in probiotični mikroorganizmi, kar sem že razložil v prejšnjem odgovoru.
LP