Alkohol v družini

Pozdravljeni,

Zanima me, kdaj mora psiholog prekiniti zaupnost.
stara sem 22 let. Živim z mamo in očetom. Oče ni ”tipičen” alkoholik, koliko jaz vem ne pije velike količine. Hodi v službo, plačuje položnice, včasih mi pri katerih stvareh pomaga. Problem je njegov odnos do alkohola. Po navadi pride iz službe proti večeru in pije. Sicer ne pije ogromne količine, ampak toliko, da se opazi da je pijan. So dnevi, ko ga hitro mala stvar zmoti in postane psihično nasilen in mene pa mamo zmerja. Tudi ko sem bila mala je imel na splošno (alkohol ali ne) težave z jezo. Včasih me je tudi za kazen udaril. Tudi z mamo nimata najboljših odnosov, dostikrat se prepirata glede manjših stvari.

Sicer ne pije vedno, ampak se mi zdi da ima še vedno težave z alkoholom. Mislim pa, da še ni tako hudo, da se ne bi bil zmožen odvadit. Zdi se mi tudi da je njega samega tudi sram ker o tem noče govoriti. Z mamo smo nekak njegovo početje tolerirale, ampak zdaj mam pa poln kufer vsega.

Že nekaj časa hodim k psihologu in mu tega še nisem omenila. Prvič zato, ker me je sram. Drugič pa zato, ker ne želim da bi to zaupnost prekinil in posredoval naprej.