Najdi forum

Alkohol in žurke

Mam eno vprašanje in sicer: Zakaj mladi tako radi pijejo alkohol na partijih oz ob koncu tedna? Sej veste pač pride petek vsi na Facebooku pišejo “dons pa žurka!! Vodka time itd..”. Zanima me kaj mate od tega?
Mislm sej se sliš kokr da sem nek zamorjen foter. Star sem 21 in sem v življenju popil 2 kozarca pira in nič druzga.Od alkohola me odvrača sploh misel na mojga fotra ki se obnaša kot opica ko je pijan. Okej res da ne hodim na partije in take stvari in da je tudi odvisno od družbe v kateri si. Ampak zanima me nasploh tk. Nimam proti nobenmu nič in naj delajo kar hočjo samo tak nasploh me zanima kaj majo od tega poj ko cel vikend prespi in se zbudi in reče “fak je bil dober party, to smo ga pil”.
Kaj vi menite?

Js sm prvič bil na žuru pri 19. letih, pa še takrat sem mogoče spil kozarec vina. Sedaj imam 27 let in sem se doslej napil le dvakrat. Pač je to početje danes moderno, bodi vesel da nisi eden teh ovc, ki sledijo čredi.

Jst sm bil že večkrat pijan, dostkrat tud tok da še stat nism mogu na nogah in me je frend pobiral na poti domov. Nisem pa nek žurer, ki bi se zadrževal po diskotekah, hodil na nevem kake žure pa zapravljal denar po nepotrebnem. In ja res je, brezveze je tole, se strinjam s tabo. Nazadnje sem bil pijan za nov let, pa vsega skupaj spal 4 urce in se zbudil čist potolčen. Potem sem se pa spraševal zakaj mi je bilo tega treba in mi je bilo žal, da sem sploh kaj zlil vase. Sm pristaš tega, da se da zabavat tud brez alkohola, meni to lahko komot uspe, za ostale pa nevem. In ponavadi takrat ko sem popolnoma trezen se še 2krat bolj zabavam in imam potem tudi lepše spomine na to naslednji dan.

Je pa res, da mi ni jasno zakaj bi vsak teden ( petek, soboto ) rabu hodt po diskotekah. Pač ja ok, muska ga buta, mal ga densaš, spiješ itak cel sod vodke tm, ker čene zakaj si sploh prišel tja, potem te pa odvlečejo domov na pol mrtvega. Meni se nebi dal tega počet, naveličal bi se. Jaz pravim tako, raje se ga nabutam enkrat, ORNG, da se mi zagnusi alkohol še za cel mesec, kot pa da spijem vsak dan po tri piksne. Treba tud mal za zdravje poskrbet, pa se še s kakšnim športom začet ukvarjat. Tko da ja, jst sm tud eden od tistih, ki niso nikoli sledili čredi, vedno sem znal sam pri sebi pretehtat kok se mi kej splača nrdit in kaj bi na koncu tud imel od tega.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.
nova
Uredništvo priporoča

Očitno jim resničnost tako zelo ni všeč, da je pobeg pred njo nekaj najboljšega (in najlažjega) zanje. Na žalost pa učinkuje samo na kratek rok.

še eden, ki ne žura in ne pije….tud drugač ne razumem folka ki govori v smislu: uf, kaj je bil dober žur, ob 22h sem bil že čist pijan…..pa mi ne manjka popolnoma nič…aja, pa imam tud jst 21 let…

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

nevermind0

sm precej starejša od tebe in sem mnenja, kdor je imel v mladosti kdaj v družini alkoholika, tembolj se odmika od alkohola, če se le da, jaz spijem kozarec vina pri kosilu pa tudi kak aperativ, sm pa imela očeta alkoholika in ni bilo dneva, da nebi pil in bil pijan. Mlade pa tudi jaz ne razumem imam občutek, da bežijo pred realnostjo in odgovornostjo s tem ko se napijejo in tu ni kake uživancije in dobrega žura, če se napiješ

jaz bi najraje vsakemu mulcu, ki se ga napije do onemoglosti pokazal posnetek izpiranja želodca…pomoje ne bi nikoli več pil (vsaj mene je minilo da bi poskusil) 🙂

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

Heh. Jest sem pa ravno nasprotnega mnenja. Fora je v tem, da ste vi ljudje, ki pač ne date toliko na take vrste žurk. Jaz sem 10 let hodil po partyih, pil, se drogiral, pretiraval itd itd. Nisem hodil po tri dni domov, se zbujal kar nekje itd itd. Ampak meni so vsi ti doživlajji nekaj posebnega in, če bi imel šanso bis e vrnil nazaj, ker sem se imel noro dobro. Fora je samo v temu, zaka to počneš. Jest recimo nikoli nisem maral alkota…niti poleti si nisem naročil piva, ker preprosto mi je ogaben tejst. V alkoholu ne vidim drugega kot to, da se ga napieš in si pijan. Ne vme zakaj bi bil alkohol kot neka ‘osvežilna’ pijača. Po drugi strani mi je pa dobr občutek ko si pijan ali pa zadet. Recimo zelo rad sem plesal n žurkah in droga in pijača mi je dala power, ki ga vi dragi ‘amaterji’ nikoli ne boste doživeli. In ja…brez alkohola in substanc, ne moreš doživeti občutka zabave kot sem g adoživel sam. NI PRIMERJAVE. pa si ne vem kolko lahko poduhovljen in skuliran in pozitivno naravnan. Meni osebno je recimo, to da sem trezen na neki zabavi bedarija in glupost. Zakaj bi sploh trezen šel nekam kjer zabava taja od 24-00 do 6ih zjutri??? Raj grem pol v knižnco pa spat domov kot pa trezen se pobrat recimo čez 2 uri. Pač obstajajo ljudje, ki so bolj živahni in ljudje, ki se vam pač ne da niti ne vem kolko žurat. Aja pa sem drugače vmes doštudiral dva faksa vmes hodil v službo direkt iz partya in potem na fax spat ( hehe ). Sedaj imam pa dve krasni punčki, vikend na morju in sexi ženo pa še vedno kadim travo vsak dan in si privoščim zabavo s starimi frendi enkrat na mesec. Če ne bi dal vsega tega čez, ne verjamem, da bi bil bolj srečen kot sem sedaj.

pa lep dan 😉

Kej preveč pa ti nisi mogu bit pijan takrat, če si lahko potem še plesal zraven. A se ti ne zdi to mal čudno ? Ponavadi, ko si pijan, ne moreš niti stati na nogah, utrujen postaneš, len in ko prideš domov ( v večini primerov te mora nekdo pospremit, da sploh prideš domov ) se zvrneš v posteljo in zaspiš v 10ih sekundah. Been there done that mnogokrat. Takrat ko pa sem plesal s puncami na žurih sem bil pa delno pijan, v bistvu skoraj trezen.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Pijejo samo tisti, ki potrebujejo potrditev v družbi v kateri so. Nekateri tudi zato, ker se ne najdejo, se še iščejo. Nekateri spoznajo, da to ni prava pot, nekateri pa ustrajajo na njej celo življenje. Žal.

Pozdravljeni!

Star sem 18 let, in lahko povem, da se tudi ne strinjam z pitjem za “potrditev v družbi”. Imam namreč družbo, v kateri redko kdo kaj spije oz. skoraj nikoli nič (izključujem rojstne dneve ter novo leto). Večinoma pri takih letih sem vsak vikend nekje zunaj, če ne z to t.i. primarno družbo z katero sem največ, sem pa z ostalimi prijatelji ki jih ne videvam redno. Z mojega vidika lahko rečem da med vikendom kaj spijemo zgolj z razloga da se kot družba sprostimo, se pogovarjamo, plešemo, skratka uživamo. V prekomernih količinah alkohol zavračam saj sem športnik, a ne vidim problema v pitju v normalnih količinah. Prebral sem tudi zgornje poste oseb ki so stari ~25-30 in se ga je v življenju 2x napil. Res mogoče fajn napil, a če tudi drugače nikoli nič, je lahko razlog da je asocialen ali pa da se zna zabavat tudi brez alkohola. Tudi jaz se znam, a ob večji družbi se z alkoholom le sprostimo. Življenje je kratko, kdaj bomo uživali če ne zdaj.. Naj povem še to da uspešno končujem srednjo šolo, sem športnik, tudi doma in v družbi nimam težav, se dobro razumem z ljudmi in mislim da z takim načinom družbe in “pitja” (kar ne pomeni neko nalivanje) ni nič narobe. Pač moje mnenje, pa Lep pozdrav!

Preberite kaj od Ruglja in drugih avtorjev. Alkoholizem je širok družbeni pojav in odgovorov ne gre iskati v enem postu. Če se pije zmerno, je to normalen družbeni pojav in ni škodljiv. Če nekdo začne iskati v alkoholu uteho, je to bolezensko stanje. Po domače: če čutiš potrebo po alkoholu, si pijanc.

---------------------------------- If we can really understand the problem, the answer will come out of it, because the answer is not separate from the problem. (J. Krishnamurti)

jaz tud ne razumem pitja :S prekomernega seveda, tisti kozarček al pa dva kar spijejo je okej, če se drugače pač ne znajo sprostit.. samo nekateri kolegi so grozni, ko so pijani, včasih tudi tečni s tistim svojim ”daj spij malo”
grem pa obvezno ven čez vikend; ples, družba, smeh, norčije pa sem naslednji dan kot prerojena in to brez kapljice alkohola 🙂

Mene pa alkohol moti edino v kombinaciji z volanom…vse drugo je stvar posameznika.

Pač piješ zaradi stresa ko se nabere čez teden, pa od žalosti in obupanosti. Ko vidiš da nima smisla pač piješ pa te bk.

Sem se dolgo spraševala, kaj ljudje vidijo v petkovih opijanjih pa drugega kot “to je kul” in da alkohol+party in nikakor drugače, ker če ne si luzer in partybrejker.
Saj ne rečem, da jaz nisem pila. Pri 17 sem hodila vsak petek ven, pila karkoli, samo da je bilo alkoholno, vendar mi je po 2 mesecih postalo to “kr neki” in sem šla stran od tiste družbe. Seveda sem se tudi 1x napila in razen slabosti, strahu (da se mi bo kaj zgodilo) in zjutraj totalne kome, nisem čutila nič pozitivnega. Danes pri skoraj 20 hodim na žurke občasno (nekje 5x na leto) in vzamem vodo (v Skeletu se celo da izprositi zastonj vodo v kozarcu 😀 ). Sem pa opazila, da se grejo ljudje hvalit iz tega, kolikokrat so že bili spumpani. Verjetno bo paramedic-911 vedel, koliko stane takšno pumpanje, ker ne verjamem, da je tretjič zastonj.

Ženska, ki gre pri 20ih samo 5x se zabavat je za moje pojme asocialno bitje, ki se ne zna vklopit v družbo in totalno dolgočasna oseba. Najbolš, da rataš nuna…tam zih samo vodo pijejo, pa žurke so vsak dan.

izpiranje želodca je samoplačniška storitev, cena je pa tam od 70e navzgor

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

nikakor pa ni to niti lepo za videti, kaj šele to doživeti….

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

Torej je zate vsak, ki ponoči ne žura, asocialno bitje, ki se ne zna vklopit v družbo in totalno dolgočasna oseba. 😀
Zdaj si ven izpadla kot oseba, ki je socialna, se zna vklopit v družbo in ni dolgočasna samo ponoči, podnevi pa navadno izpade kot navadna nuna 😀

Menda se da v družbo vključit, se zabavat oz socializirat tudi izven žur placov 🙂 😀

Deli in živi kot tebi paše, drugim pa pusti živeti 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close