Najdi forum

Alkohol in tableti za živce

Pozdravljeni.Sram me je da sem takšna kot sem…odvisna od alkohola in tabletov za živce.Zjutraj moram nujno vzeti tablet,včasih še popoldne.Zvečer pa obvezno alkohol in to vsak dan.Če ga slučajno kak dan ne pijem,sem tečna,zadirčna,nervozna…potem moram vzeti še kak tablet da se pomirim.
Ali je sploh še kakšno upanje zame?sem zelo nesrečna,veliko jokam,pred kratkim sem se tudi ločila.Drugače navzven zgledam uredu,normalno…navznoter me pa lomi!

Upanje???

Draga Brezvoljna, VEDNO!

Upanje je nekaj, kar imamo na srečo zelo globoko vgrajeno in ga ne moremo tako hitro izgubiti in nam ga tudi ni lahko vzeti.
Tudi vi ga imate v sebi in tudi za vas je upanje. Pravzaprav ne samo upanje, ampak zelo velika možnost, da se izkopljete iz te težke drame.

Ne boste prvi, ki se mu je svet tako zelo sesul in boste uspeli sestaviti razbitine in začeti znova lepše življenje.

To tudi ni prva težka stvar, ki se vam je zgodila. In tudi takrat ste se pobrali. Ne lahko, ampak ste se.

In tako boste tudi vi zdaj, samo načrt bomo morali narediti, kako se bo to zgodilo.

Imate več možnosti, kje se lotiti zadeve in kako pristopiti. Vse poti pa bodo vodile v vaše osebno zadovoljstvo, srečo, uspeh. Edini pogoj je, da v tem trenutku najdete nekaj, česar se lahko oprimete, zaupate in sledite.
Potrebujete samo eno osebo, eno žival, en trenutek, ki si ga želite doživeti nekoč v prihodnosti …. zaradi katere se boste podali na to pot osvoboditve od tablet in alkohola.

Razumem, da partnerja nimate, otrok niste omenili … morda kakšna prijateljica, starši, sorodnik … nekdo ki mu kaj pomagate … Prepričana sem, da imate najmanj eno takšno osebo.
To tudi veste, kako škodljivo je vaše početje in da bo vse samo še hujše.
Jasno vam je tudi, da je zdaj najlažje in bo reševati stisko že drug mesec še težje.
Torej imate 3 temelje, na katerih lahko začnete in naredite prvi korak: Priznati sami sebi, da kljub temu, da ste uspešni in nihče ne ve, da imate težave, težave imate in jih boste reševali. V Sloveniji je tisoče in tisoče žensk, ki doživljajo podobno in vi boste ena od tistih, ki bo zdaj, ko prebere do konca ta odgovor, “vrgla karte na mizo” in se odločila, ali pokliče Društvo Abstinent (T: 05 903 47 09, M: 064 244 496, 064 244 497, E: [email protected]) ali Anonimne alkoholike (T: 069 665 478, E: [email protected]).
AA imajo srečanja preko Zoom Zoom povezave: https://us04web.zoom.us/j/4655571806 (tudi kot klic na tel. številkah: +386 1600 3102 ali +386 1888 8788) po urniku objavljenem na strani: http://www.aa-slovenia.si/meetings.
Nič se še ne bo zgodilo v tej fazi. Nič ne boste rabili narediti, nič vam ne bo odvzeto, ne boste se, tudi prepoznali vas ne bodo. Samo poslušajte, kaj doživljajo oni in skozi kaj so šli.

To, da ste zadirčni, nervozni, nemirni je samo znak, da je čas, da nekaj spremenite. Če ne boste reagirali zdaj, boste enkrat kasneje. Je pa neizogibno, ker ste v slepi ulici, ki vodi v pekel. Lahko se obrnete in se vrnete nazaj. Naredite to zase. Čez par let si boste hvaležni za to.
Srečno! In naredite en sam majhen korak.

p.s. Pridite po srečanju nazaj napisati, če imate kaj več moči za naslednji korak. Če ne boste imeli, bova iskali drugo rešitev.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close