Alkohol !!!
Lep pozdrav!
Imam problem za katerega ne vem kako bi se ga resila. Imam fanta(20), ki dela srednjo solo izredno, zaposlitve nima. Tako da ima veliko prostega casa. Namesto da bi se ukvarjal s pametnimi stvarmi, gre raje s kolegi v lokal, kar pa me najbolj moti pa je to, da ga pri njemu doma pijejo. Nevem kako lahko to njegovi starsi prenasajo? On in se 2 kolega se dobijo pri njemu okoli 20h in do 24 ali celo do 1h zjutraj lepo pijejo. Zivi z mamo in ocimom. Njegov pravi oce je bil alkoholik. Po eni strani ga cisto razumem…kakersen oce – taksen sin. Samo z ocetom ne zivi vec cca 8 let. Res pa je da nasplosno v njegovi druzini radi kaj spijejo. To ne pomeni 1dcl do 2dlc vina po jedi, ampak se pitje lahko zacne ze ob 9-10h zjutraj, ponavadi med vikendi in to kar brez razloga…ali pa si ze najdejo kaksen razlog. Rojstni dan, god, obletnice, vikendi, prazniki,…..ipd. Vem da moj fant in njegovi kolegi to pocnejo zaradi dolgcasa, neodgovornosti in neobveznosti, saj nihce ni zaposlen. Nevem kaj narest da bi se to pijancevanje koncalo ?!?!
Zato Vas prosim za pomoc in odgovor!
Hvala in LP
M.R.
Spoštovana NN-Girl,
Povejte, kdo vašemu nezaposlenemu fantu plačuje šolnino in kupuje alkoholne pijače in takoj boste našli ključno osebo, ki bi ga lahko za opustitev popivanja motivirala.S svoje strani lahko prispevate le odločno trditev, da z zapitim človekom ne nameravate deliti prihodnosti in pri tem vztrajajte.
Hvala za odgovor!
Naj vam povem se to, da fant ceprav je vpisan v solo izpitov ne dela, tako da denarja zato ne potrebuje!?! Za svoje potrebe pa prejema socialno podporo. Ce pa mu financ kdaj zmanjka pa to za njegove kolege ni problem saj oni placajo alkohol.
Za tako vedenje je kriva predvsem vzgoja starsev…ne razumem da to lahko dopuscajo ?!?!? Jaz pa ne najdem resitve!
LP
M.R.