Lep pozdrav!

Nikjer nisem zasledila ničesaar o zasvojenosti z alkoholom, predvsem o pomoči svojcem – kakšne podporne skupine…

Neda

Pozdravljena!

Obstaja kar nekaj programov oziroma klubov zdravljenih alkoholikov, ki so namenjeni urejanju alkoholikov in njihovih svojcev. Običajno so klubi povezani s centri za socialno delo. Najbolje je, da se obrnete na center za socialo delo na tistem območju kjer živite in se pozanimate, če obstaja klub kamor se lahko vključite.
Po pomoc se lahko obrnete tudi na Svetovalnico za ljudi v stiki zaradi zlorabe alkohola, Resljeva 11, Ljubljana tel.: (061)133 93 01(ga. Ramovs Ksenja). Svetovalnica deluje v okviru Institita Antona Trstenjaka. Tam deluje tudi klub zdravljenih alkoholikov.
Zaradi težav z alkoholom se lahko obrnete tudi na skupine Anonimnih alkoholikov (AA). Obstajajo pa tudi posebne skupine za svojce. Njihove stevilke, kamor se lahko obrnete najdete v dnevnem casopisju Delo…
Nastela sem vam nekaj programov, ki se ukvarjajo predvsem zasvojenostjo z alkoholom in kamor se vkljucujejo tudi svojci.
Posameznik, ki ima tezave z alkoholom pa se lahko vključi tudi v eno izmed terapevtskih skupnosti: Skupnost Srečanje ( informacije 540 24 25, 548 02 85), Projekt Človek ( informacije 540 31 74), Skupnost Dianova (informacije na 432 10 23).Programi so namenjeni dologoročnemu urejanju. V urejanje je vključena celotna družina.
Jana Hrovat

New Report

Close