Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ali so pregledi zaradi krvi v blatu pri dojenčku res samoplačniški?

Ali so pregledi zaradi krvi v blatu pri dojenčku res samoplačniški?

Imam 10-mesečnega otroka, ki ima že od kakšnega enega meseca v blatu kri. Najprej je pediatrinja rekla, da se to mnogim dogaja, da ni nič takega, najbrž alergija, naj neham jesti mlečne izdelke, pa bomo videli. Sem nehala za dva meseca, vendar nobene izboljšave, vsak drugi dan kri v blatu in sluz. Pri otrokovih 6 mes so me naročili na pregled v gastro kliniki. Pediatrinja mi je povedala, da moram tja prinesti izvide od hemograma ter mikrobiološko preiskavo blata in pregled blata na kri.

Menda je hemogram zastonj, drugi dve preiskavi pa samoplačniški???

A je to res? Čez  cca en mesec imamo naročen pregled in tja moram prinesti te tri izvide.

Ne morem verjeti, da je treba samoplačniško za dojenčka?

Zdravnica je sicer rekla, naj kar tam vprašam za napotnico, ko pridemo. Ampak napisali so mi, da naj s seboj prinesem izvide vseh treh preiskav.

Ali je res treba plačati?

Hvala za informacijo.

Lep pozdrav.

Absolutno ne. Po dogovoru obstaja nabor preiskav, s katerimi naj bi otrok prišel na prvi poregled h gastroenterologu,, opravi jih pediater na primarni ravni in sem sodi tudi blato na kri. Pediater opravi te preiskavbe, ki nikakor niso samoplačniške.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close