Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Ali so očala prava?

Ali so očala prava?

Pozdravljeni!

Moja hčerka ima visoko dioptrijo Vdo:-6.0 Dsph=1.0 in Vlo:-5,50 Dsph -0.50/180=1.0. Dali smo delat nova očala,vendar je ugotovila, da je pogled, ko pogleda ob stran popačen. Pri okulistu, kjer je dala delat očala pravijo, da je to normalno zaradi astigmatizma, vendar je popačenost večja na desni leči, kjer sploh ni astigmatizma. Zato me skrbi, da so očala napačno narejena oziroma je predpisana napačna dioptrija. Poskusila, je tudi očala sestre (narejene pri drugem okulistu), ki ima enako dioptrijo in pri njej ni popačenega pogleda.

Ali ima kdo podobne izkušnje in kaj lahko v takem primeru naredimo, saj so leče s tako visoko dioptrijo zelo drage?

Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,
Barbara

Brez tega, da se preveri dioptrijo na očalih in dioptrijo, ki jo ima je težko podati kakšno mnenje. Če ima težave je potrebno stanje še enkrat preveriti.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Pozdravljeni,

zanima me, kako ste rešili težavo, saj imam sama isti problem. Z novimi očali ne vidim dobro oz. je slika, če ne gledam strogo naravnost, popačena. Lep pozdrav,

Saša

New Report

Close